Truva Atı virüsü bilgisayara ne yapar?

İçindekiler:

  1. Truva Atı virüsü bilgisayara ne yapar?
  2. Truva Atı türevi nedir?
  3. Truva Atı diğer adı nedir?
  4. Solucan bilgisayara ne yapar?
  5. Bilgisayar ile ilgili Truva atı Nedir?
  6. Truva Atı virüsü nasıl bulaşır?
  7. Truva Atı nereden geldi?
  8. Truva Atı hangi savaşta kullanılmıştır?
  9. Çanakkale Truva atı orjinal mi?
  10. Truva Atı kim tarafından ve ne zaman yapılmıştır?
  11. Solucan virüsü bilgisayara nasıl bir zarar verir?

Truva Atı virüsü bilgisayara ne yapar?

Bilgisayar yazılım terimi olarak Truva atı zararlı kod içeren yazılım demektir. ... Kullanıcıya faydalı program gibi görünen yazılım çalıştırıldığında bilgilerinize veya diğer programlarınıza zarar verir. Truva atı; bilgisayar korsanına (hacker) sizden habersiz bilgilerinize ulaşım imkanı sağlar.

Truva Atı türevi nedir?

Trojan, genellikle meşru yazılım kılığındaki bir tür kötü amaçlı yazılımdır. ... Trojanlar etkinleştirildikten sonra siber suçluların sizi takip etmelerini, hassas verilerinizi çalmalarını ve sisteminize arka kapı erişimi elde etmelerini sağlar. Bu işlemler arasında şunlar bulunabilir: Veri silme.

Truva Atı diğer adı nedir?

Truva atı (veya “Trojan”), gerçek amacını gizlemek için çeşitli yöntemler kullanan zararlı yazılımları açıklayan geniş bir terimdir.

Solucan bilgisayara ne yapar?

Solucan, virüslerin bir alt sınıfıdır. Bir solucan genellikle kullanıcı eylemi olmaksızın yayılır ve kendisinin tam kopyalarını (olasılıkla değiştirilmiş) ağlardan ağlara dağıtır. Bir solucan bellek veya ağ bant genişliği tüketebilir ve bilgisayarın çökmesine yol açabilir.

Bilgisayar ile ilgili Truva atı Nedir?

Truva atı (Trojan), bilgisayar yazılımı bağlamında Truva atı zararlı program barındıran veya yükleyen programdır. (Bazen "zararlı yük" veya sadece "truva" ibareleriyle de nitelendirilmektedir.) Terim klasik Truva Atı mitinden türemiştir.

Truva Atı virüsü nasıl bulaşır?

Trojan Nasıl Bulaşır?
  • Bir e-postada bir uygulamayı bilgisayarınıza indiren bağlantı tıklandığında,
  • Tanımadığınız web sitelerinden “ücretsiz” bir yazılım indirdiğinizde,
  • Web sitelerinin pop-up reklamlarını tıkladığınızda,
  • Dark Web'den dosya indirdiğinizde ve.
  • Bittorrent dosyalarını indirdiğinizde trojan bulaşabilir.

Truva Atı nereden geldi?

Çanakkale şehir merkezinde bulunan, her gün binlerce kişinin yanından gelip geçtiği Truva Atı, savaş sanatında düşmanı yanıltmak için yapılmış bilindik öykülerin başında geliyor. Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girebilmek için yaptırdığı tahtadan at maketi olarak bilinir.

Truva Atı hangi savaşta kullanılmıştır?

Troya efsanesi olarak ta bilinen Truva Savaşı, kaçırılan Sparta Kraliçesi Helena'nın kocası Menelaos tarafından geri getirilmesi için açılan savaştır. M.Ö. 500 yıllarında meydana gelen savaş, Agamemnon kumandanlığında Truva kentinde gerçekleşmiştir.

Çanakkale Truva atı orjinal mi?

NOT : Çanakkale'de 2 adet Truva Atı Heykeli bulunuyor. Bunlardan biri şehir merkezinde bulunuyor ve bu heykel orijinalinin birebir aynısı olarak yapılmış olandır. Bir de, Truva Antik Kenti sınırları içerisinde bulunan at heykel bulunuyor. Bu at heykelin orijinal olan ile pek alakası yoktur.

Truva Atı kim tarafından ve ne zaman yapılmıştır?

Troya efsanesi olarak ta bilinen Truva Savaşı, kaçırılan Sparta Kraliçesi Helena'nın kocası Menelaos tarafından geri getirilmesi için açılan savaştır. M.Ö. 500 yıllarında meydana gelen savaş, Agamemnon kumandanlığında Truva kentinde gerçekleşmiştir.

Solucan virüsü bilgisayara nasıl bir zarar verir?

Solucan virüsü, kendisini bir bilgisayardan başka bir bilgisayara kopyalamak için tasarlanmıştır. Ancak bu işlem otomatik olarak gerçekleşir. İlk olarak bilgisayarda dosya veya bilgi ileten özelliklerin denetimini ele geçirir. ... Bir solucan bellek veya ağ bant genişliği tüketebilir ve bilgisayarın çökmesine yol açabilir.