Bizi aldatan bizden değildir hadisi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Bizi aldatan bizden değildir hadisi ne anlama gelir?
  2. Bizi aldatan bizden değildir ayet mi?
  3. Bizi aldatan bizden değildir kimin sözü?
  4. Hz Peygamber aldatan bizden değildir ifadesini hangi olay üzerine kullanmıştır?
  5. Bizi aldatan bizden değildir neyle ilgili?
  6. Kim bir kavme benzerse o da onlardandır?
  7. Her kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır?
  8. Her kim bir kavmin amellerini severse?
  9. Kime benzemeye çalışırsanız?
  10. Kişi kime benzerse onlardandır?
  11. Kim kime benzerse onlardandır?

Bizi aldatan bizden değildir hadisi ne anlama gelir?

Bu hadisi şerifi yorumlayanlar derler ki, bir müminin diğerini aldatması dinden tamamen çıkmış olmayı gerektirmediğine göre bu “bizi aldatan bizden değildir” ifadesinin anlamı şu olmalıdır: Bizim gibi değildir, ahlakı mümin ahlakı değildir, tam bir mümin değildir...

Bizi aldatan bizden değildir ayet mi?

Bizi aldatan, bizden değildir” (Müslim, İman: 164, M. Sofuoğlu tercümesi, 1/151) Hadis'i ile bu ayet, “Bizimle aynı yolda yürümeyenler, bizim girdiğimiz cennete de giremezler” anlamına gelmektedir.

Bizi aldatan bizden değildir kimin sözü?

Orada Allah Resulü (sas) direkt olarak şunu söylüyor: “Aldatan bizden değildir” (Her iki riyavet için bkz: Müslim, İman, 164; Tirmizi, Büyû, 82;Ebu Davud, Büyû,50.)

Hz Peygamber aldatan bizden değildir ifadesini hangi olay üzerine kullanmıştır?

Aldığı cevap 'Ya Rasulallah. O kısmını yağmur ıslattı' olur. Bunun üzerine, “İnsanların görüp aldanmaması için o ıslak kısmı ekinin üstüne çıkarsaydın ya!” karşılığını verir ve ardından “Bizi aldatan, bizden değildir.” buyurur.

Bizi aldatan bizden değildir neyle ilgili?

Bu hadisi şerifi yorumlayanlar derler ki, bir müminin diğerini aldatması dinden tamamen çıkmış olmayı gerektirmediğine göre bu “bizi aldatan bizden değildir” ifadesinin anlamı şu olmalıdır: "Bizim gibi değildir, ahlakı mümin ahlakı değildir, tam bir mümin değildir..."

Kim bir kavme benzerse o da onlardandır?

Fikrî ve ahlâkî yozlaşmaların da birçoğu, bu tür taklitlerle başlar. Zira taklit, zamanla alışkanlık ve huy hâline gelir. Sonra da zihni ve akidevi benzeşmeyi, beraberliği doğurur. Bunun için Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır” (Ebû Dâvûd, 4031).

Her kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır?

Peygamber Efendimiz: Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır. Gayr-i müslimlerin âdetlerine özenerek, hindili, pastalı, çam ağaçlı, İslâmî değerlerle bağdaşmayan gâfilâne eğlenceler ve azgınlık tufanlarında ziyan etmek, hiçbir müslümana yakışmaz.

Her kim bir kavmin amellerini severse?

Hadisi şerifte:“Kim bir kavmi amellerinden (yaptıklarından)dolayı severse kıyamet gününde onların zümresinde hasrolunur,onların amelleri ile amel etmese bile onların hesabı ile hesaba çekilir” buyrulmuştur.

Kime benzemeye çalışırsanız?

Peygamber Efendimiz: Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır. Gayr-i müslimlerin âdetlerine özenerek, hindili, pastalı, çam ağaçlı, İslâmî değerlerle bağdaşmayan gâfilâne eğlenceler ve azgınlık tufanlarında ziyan etmek, hiçbir müslümana yakışmaz.

Kişi kime benzerse onlardandır?

Zira taklit, zamanla alışkanlık ve huy hâline gelir. Sonra da zihni ve akidevi benzeşmeyi, beraberliği doğurur. Bunun için Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır” (Ebû Dâvûd, 4031).

Kim kime benzerse onlardandır?

Bunun için Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır” (Ebû Dâvûd, 4031).