KPSS sınavına kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. KPSS sınavına kimler girebilir?
  2. KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavına Kimler Girebilir?
  3. KPSS ortaöğretim hangi memurluklar var?
  4. KPSS için 18 yaş sınırı var mı?
  5. KPSS'ye kimler girebilir 2021?
  6. KPSS lisans B'ye kimler girebilir?

KPSS sınavına kimler girebilir?

Lisans düzeyinde Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) üniversitelerin 4(dört) yıllık bölümlerinden mezun olan tüm adaylar katılabilir. Lisans düzeyinde yapılan Kpss sınavına tüm lisans mezunları katılıp atanabilir. Bu konuda Ortaöğretim Kpss sınavı ya da Önlisans Kpss sınavı gibi çiftli yıllar şartı aranmaz.

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavına Kimler Girebilir?

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu kişiler sınava başvurabilir. Eğer aktif olarak eğitim görüyor ve sınav geçerlilik süresi boyunca mezun olma şansı varsa, aday aynı biçimde sınava başvuru yapabilme hakkına sahip durumdadır.

KPSS ortaöğretim hangi memurluklar var?

Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.

KPSS için 18 yaş sınırı var mı?

KPSS A grubu için yasa gereğince belirlenmiş olan yaş sınırı 35 yaşını doldurmamış olan ve alt yaş sınırı olarak da 18 yaşını doldurmuş olanlar için geçerlidir.

KPSS'ye kimler girebilir 2021?

2021 KPSS girebilenler ve aldıkları puanı kullanabilecek olan adaylar sadece A grubu için hazırlanan ve Öğretmenlik mezunları olmaktadır. Bunun dışında tüm lisans mezunları bu sınava başvuru yapabiliyor olsa da alınan puan merkezi atamalarda kullanılamamaktadır.

KPSS lisans B'ye kimler girebilir?

Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2019 KPSS'ye girmeleri gerekmemektedir.