İpek böceği yetiştiriciliği karlı mı?

İçindekiler:

  1. İpek böceği yetiştiriciliği karlı mı?
  2. 1 kutu ipek böceği kaç metrekare?
  3. Dut ağacı kaç kg yaprak verir?
  4. Bir dut ağacından kaç kilo yaprak çıkar?
  5. Türkiye'de ipek böcekçiliği en çok hangi bölgede yapılır?
  6. Ipek böceği yumurtası nasıl elde edilir?
  7. 1 kozadan kaç metre ipek çıkar?
  8. Dut ağacı kaç kilo verir?
  9. 1 dönüme kaç adet dut ağacı dikilir?

İpek böceği yetiştiriciliği karlı mı?

Ticari anlamda ipek böceği yetiştiriciliği oldukça yüksek kar marjına sahip. İpek böceği yetiştiriciliği maliyeti ise bir kilo başına en fazla 50- 60 lira. ... Bir kilogram ipeğin satış fiyatı, yaklaşık 60 lira.

1 kutu ipek böceği kaç metrekare?

1'inci yaşta 1,5 m2, 2'inci yaşta 3,0 m2, 3'üncü yaşta 6,0 m2, 4'üncü yaşta 12,0 m2, 5'inci yaşta ise asgari 25,0 m2 yer gereklidir. 1 kutu ipekböceği besleyebilmek için asgari 25,0 m2 besleme alanı (kerevet) gerektiğinden, bu alanı 2*2*1,65 ebatlarında 2 adet 3 katlı kerevet/raf yaparak elde edebiliriz.

Dut ağacı kaç kg yaprak verir?

Sonuç olarak 30 gram hesabıyla 480 kg dut yaprağına ihtiyaç vardır. Kuruyup solan ve atılan yapraklar da ilave edildiğinde 600 kg yaprak, bir kutu ipekböceğini beslemek için yeterli olmaktadır. Kutu başına 26-30 kg arasında yaş koza elde edilebilmektedir.

Bir dut ağacından kaç kilo yaprak çıkar?

Sonuç olarak 30 gram hesabıyla 480 kilogram dut yaprağına ihtiyaç vardır. Kuruyup solan ve atılan yapraklar da ilave edildiğinde 600 kilogram yaprak, bir kutu ipek böceğini beslemek için yeterli olmaktadır” dedi. Kutu başına 26-30 kilogram arasında yaş koza elde edildiğini ifade eden Prof.

Türkiye'de ipek böcekçiliği en çok hangi bölgede yapılır?

Türkiye'de ipek böceği üretiminin yüzde 39,2'si Diyarbakır'da gerçekleşiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, ipek böcekçiliğinde Türkiye'de geçtiğimiz yıl yaklaşık 122 ton yaş koza üretimi gerçekleştiğini açıkladı.

Ipek böceği yumurtası nasıl elde edilir?

İpek böceğinin bıraktığı yumurtalar, bir bez içinde saklanır. Bir yıl serin yerde muhafaza edilen tırtıllar, bahara doğru havaların ısınması ile yumurtadan çıkar.

1 kozadan kaç metre ipek çıkar?

Doran, “Bir kozadan 800- bin 200 metre arasında ipek ipliği, 3 kilogram kozadan 1 kilogram ipek üretilebilmektedir.

Dut ağacı kaç kilo verir?

Ancak bazı cinsler mesela; ekşi kara dut gibi gelişimi yavaş olan çeşitleri ise fidan dikiminden itibaren 1 sene sonra ürün vermezler, ürün verme süreleri daha uzun sürebilir. 7-8 yaşına gelmiş bir dut ağacından ortalama 30-50 kg arasında meyve alabilirsiniz ancak saksıda bu verimi almanızın imkanı yoktur.

1 dönüme kaç adet dut ağacı dikilir?

Dut fidanları türüne göre 15-40 TL arası bir fiyattan satılıyor. Bir dekar alana 18-24 adet arasında fidan dikilebiliyor. Bir dekarda 500 ile bin TL arası fidan maliyeti bulunuyor.