Yavru kediye evde nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Yavru kediye evde nasıl bakılır?
  2. Evde yavru kedi ne yer?
  3. Kedi nasıl eve alışır?
  4. Ev kedisi nasıl beslenir?
  5. 1 aylık yavru kediye ne verilir?
  6. Bir kedinin sağlıklı olduğunu nasıl anlarız?
  7. Yavru kediler en çok neyi sever?
  8. Anne kedi nasıl beslenir?

Yavru kediye evde nasıl bakılır?

Mamayı küçük miktarlar halinde bir seferlik hazırlayın ve artan kısmını yeniden kullanmayın, atın. Mama ne sıcak ne de soğuk olmalı, oda sıcaklığında olmalıdır. Yavru her 3-4 saatte bir beslenmelidir. Yavruyu beslemek için kucağınıza bir havlu serin ve yavruyu bu havlunun üzerine karın üstü duracak şekilde koyun.

Evde yavru kedi ne yer?

Etobur olmaları sebze yemeyecekleri anlamına gelmez. Onlara biraz marul, brokoli çiçeği ve mevsim yeşillikleri verebilirsiniz. Yiyeceklerinin yanı sıra mutlaka temiz su vermeyi ihmal etmeyin. Su ihtiyacını karşıladığınızda her yaştaki kediyi sağlıklı tutabileceğinizi unutmayın.

Kedi nasıl eve alışır?

Yavru kedinizi eve ilk getirdiğinizde, evde mümkün olduğunca sessizliğin hakim olmasını sağlayın ve biraz ürkek davranırsa şaşırmayın. Yavru kedinize odasını gösterin ve kendi başına keşfetmesine müsaade edin. Kapıyı hafif aralık bırakın ki, yavru kediniz canı istediğinde girip çıkabilsin.

Ev kedisi nasıl beslenir?

Yeşil fasulye, ıspanak, bezelye, kabak, karnabahar, havuç, kuşkonmaz; muz, yaban mersini, kavun gibi meyve ve sebzeler hem severek tüketecekleri hem de besin değeri yüksek yiyeceklerdir. Kediler etobur hayvanlar olmakla birlikte tahıl ürünleri de tüketmektedirler.

1 aylık yavru kediye ne verilir?

En ideali kolay hazırlanabilir yavru kedi/köpek süt tozlarından kullanmaktır. Bunu herhangi bir Veteriner Kliniğinden veya Pet mağazasından temin edebilirsiniz. Yine aynı yerlerde satılan yavru kedi/köpek biberon setlerinden de almanız gerekmekte. Eğer bunları bulamıyorsanız keçi sütü ufaklıklar için en idealidir.

Bir kedinin sağlıklı olduğunu nasıl anlarız?

Kedinin küstüğünü nasıl anlarız genellikle sevdiği şeyleri yapmaması, mamayı eskisi gibi yememesi gibi durumlar ile belli olur. Ancak rahatsız olduğunda da bunları yapmayabilir. Bu nedenle öncelikle veterinere götürmeniz gerekir. Şayet bir sorun yoksa ve size küsmüşse, ilk nedeni uzun süre yalnız bırakmanızdır.

Yavru kediler en çok neyi sever?

Pişmiş balıklarınızı yavru kedinizle paylaşırsanız, yavru kediniz mutlu olacaktır. Alabalık, yayın balığı, somon veya ton balığı her biri kediniz tarafından takdir edilecektir. Bunun dışında yavru kedinize pişmiş sığır eti, tavuk, hindi, kuzu eti, geyik eti veya diğer yağsız etler sunmaktan çekinmeyin.

Anne kedi nasıl beslenir?

Emzirme döneminde kedilerin enerjiye çok daha fazla ihtiyacı olur ve bu enerjiyi de ancak tükettikleri gıdalar aracılığı ile karşılayabilirler. Dolayısıyla yüksek oranda protein ve kalsiyum içeren mama çeşitlerinin tercih edilmesinde fayda var. Bununla birlikte karbonhidrat ve yağ içeren mamaları tercih etmelisiniz.