Araç hasar eksper raporu kaç günde çıkar?

İçindekiler:

  1. Araç hasar eksper raporu kaç günde çıkar?
  2. Hasar dosyası ne zaman açılır?
  3. Tramer sonucu kaç günde belli olur?
  4. Konut hasar dosyası kaç günde sonuçlanır?
  5. Kazadan sonra Exper ne zaman gelir?
  6. Kaza raporunda eksper neye bakar?
  7. Kusur oranı 100 ne demek?

Araç hasar eksper raporu kaç günde çıkar?

Kaza tespit tutanağı TRAMER sistemine yüklendikten sonra, trafik kazası ekspertiz raporu 3 iş günü içinde çıkar.

Hasar dosyası ne zaman açılır?

Kasko Poliçesi Genel Şartları kapsamında poliçe sahibinin ihbar yükümlülüğü, herhangi bir hasar gerçekleştiğinde, en geç beş iş günü içerisinde sigorta şirketine bildirimde bulunmasını zorunlu kılar. Hem zorunlu trafik sigortası hem de kasko hasar ihbarı süresi riskin gerçekleşme tarihinden itibaren beş gündür.

Tramer sonucu kaç günde belli olur?

Sigortalıdan gelen tutanaklar ve görseller dosya açıldıktan sonra Tramer'e (Trafik sigortaları Bilgi Merkezi) gönderilir. Sigorta şirketi 1 günde dosyayı açmak ve Tramer'e iletmekle yükümlüdür. Tramer, 3 iş günü içerisinde evrakları inceleyip sonuçlandırır ve sigorta şirketine kusur oranını bildirir.

Konut hasar dosyası kaç günde sonuçlanır?

Sigorta şirketi; hasar ihbarı ve oluşan hasara göre sigortalının teslim ettiği belgelerin kendisine verilmesinden en geç 15 gün içinde hasarı ve tazminat tutarını belirleyip sigortalıya bilgi vermesi gerekir. Dosyaya onay gelmesinin ardından ortalama 30 iş günü içerisinde sigortalıya hasar ödemesi yapılır.

Kazadan sonra Exper ne zaman gelir?

Eksper raporu Tramer'e girildikten sonra 1 ila 3 gün arasında belli olur.

Kaza raporunda eksper neye bakar?

Sigorta eksperi kaza yapan aracı görebilmek ve gerekli incelemeleri yapabilmek için aracın bulunduğu servise gidecektir. Eksperin hasar bedelini tespit etmesi sonrası, araca onarım onayı verilerek tamir işlemi başlatılmaktadır.

Kusur oranı 100 ne demek?

Kazada Kusur Oranları Bu oranlar %0 , %50 veya %100 olarak belirlenmiştir. -%0 kusur durumu, sizin kazada kusursuz, karşı tarafın ise tamamen kusurlu olduğu durumdur. -%50 kusur durumu, her iki sürücünün de aynı oranda kusurlu olması durumudur. -%100 kusur durumu; sizin kazada tamamen kusurlu olduğunuz durumdur.