Solucan gübresi nasıl bir şey?

İçindekiler:

  1. Solucan gübresi nasıl bir şey?
  2. Solucan gübresi üretimi para kazandırır mı?
  3. Solucan Çiftliği karlı mı?
  4. Solucan gübresi ne işe yarıyor?
  5. 1 ton solucan gübresi ne kadar?
  6. Solucan gübresi kilosu ne kadar?
  7. 100 bin solucan ne kadar mama yer?
  8. Solucan Gübresi hangi bitkilerde kullanılır?

Solucan gübresi nasıl bir şey?

Solucan gübresi, sebze veya gıda atıklarının ayrıştırılarak solucanların sindirim sistemlerinden geçirilmesi sonucu elde edilen organik gübredir.Solucan gübresinin İngilizce'si "Vermicompost" ya da "Vermicomposting" demektir.

Solucan gübresi üretimi para kazandırır mı?

"Seri üretime başladığımız zaman 4 ay gibi bir süre içerisinde yaklaşık 4 ton solucan gübresi üretmekteyiz. Bunun fiyatı ton başına TL. 4 ay gibi bir süre zarfında ortalama 13 bin lira kazancı var. Bunu daha hızlı veya daha fazla para kazanmak isteyen arkadaşlar solucan sayısını fazla tutabilirler.

Solucan Çiftliği karlı mı?

Solucan gübresi 2-4 tl arası pazar bulabildiğinden bir milyon adet seviyesine ulaştıktan sonra ilk ay ortalama 6 bin tl bir ciro elde edebileceksiniz. Solucan sayısının iki katına çıkacağından bir sonraki 3 ay için bu ciro aylık 12 bin tl civarında gerçekleşecektir.

Solucan gübresi ne işe yarıyor?

Solucan (katı) gübresi yararı; Gübreye geçen bu enzimler ve yoğun bitki besin elementleri bitkilerde sağlıklı ve hızlı gelişim sağlar. Topraktaki organik madde miktarını arttırır. Soğuk havaya karşı bitki ve köklerinde direnç sağlar. Üründe erkencilik, hızlı büyüme ve gelişme sağlar.

1 ton solucan gübresi ne kadar?

Katı Solucan Gübresi Fiyat Listesi
MiktarFiyatKargo
5 Kg Solucan Gübresi₺ 25,15Ücretsiz
10 Kg Solucan Gübresi₺ 39,90Ücretsiz
20 Kg Solucan Gübresi₺ 79,90Ücretsiz
1 Ton Solucan Gübresi₺ 4.040,00Alıcıya Ait
3 satır daha

Solucan gübresi kilosu ne kadar?

Solucan Gübresi Fiyatları Ne Düzeydedir? 2018 yılı itibarı ile perakende solucan gübresi fiyatları kilogram başına 3 TL civarından başlamakla birlikte, ürünün katı ya da sıvı olup olmadığına, marka değerine ve ürünün içindeki ek organik/inorganik katkı maddelerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

100 bin solucan ne kadar mama yer?

Çünkü bu sorular solucan gübresi üretimine başlayan birçok kişinin sorduğu soruların başında gelir. 100 bin adet Kırmızı Kaliforniya solucanı bir ay içinde yaklaşık bin 800 kilogram mama ile beslenir.

Solucan Gübresi hangi bitkilerde kullanılır?

Katı Solucan Gübresi her bir bitki için ayrı ayrı kullanım miktarına sahiptir. Tarla bitkilerinde : Domates, biber, salatalık, soğan, sarımsak, maydanoz gibi tarla bitkileri için fide, tohum ve hazırlık döneminde 1000 m² alana 150 kg olarak uygulanması ideal kabul edilir.