Işe iade davası istinaf süresi ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Işe iade davası istinaf süresi ne kadar sürer?
  2. Işe iade davası Istinafta kesinleşir mi?
  3. Istinaf sonucu ne zaman gelir?
  4. Istinafta bozulan dosya ne olur?
  5. Işe iade davasında istinaf kararı kesin mi?
  6. Işe iade davası temyiz edilir mi?

Işe iade davası istinaf süresi ne kadar sürer?

İşe iade dava sonucu sonrası dosya istinaf mahkeme süreci ise ortalama 1 ay sürmektedir.

Işe iade davası Istinafta kesinleşir mi?

İşe İade Davasının Kesinleşmesi Bölge Adliye Mahkemesi'nde itiraz yolu olan istinaf hakkının dilekçe ile 2 haftalık süre içerisinde gerçekleştirilmesi gerekir. İstinaf neticesinde kararın onanması ile karar kesinleşecektir.

Istinaf sonucu ne zaman gelir?

Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.

Istinafta bozulan dosya ne olur?

İstinaf mahkemesi ilk derece mahkemelerin verdiği kararı inceledikten sonra kararı bozma yetkisine sahiptir. ... Bölge adliye mahkemesi tarafından kararın bozulması durumunda yeniden yargılama süreci başlar. Dosya hakkında doğru kararın verilmesi için Bölge adliye mahkemesi görev yapmaktadır.

Işe iade davasında istinaf kararı kesin mi?

İşe iade davaları yasa gereğince ivedi hukuki işlerdir ve işe iade talepli dava ivedilikle sonuçlandırılır. Mahkemece verilen karar hakkında istinaf yoluna başvurulması hâlinde, bölge adliye mahkemesi ivedilikle ve kesin olarak karar verir.

Işe iade davası temyiz edilir mi?

İş Kanunu'nun 20. maddesine göre işe iade davası ivedilikle sonuçlandırılır. Genellikle bu süre büyükşehirlerde yaklaşık 12-15 ay sürmektedir. ... İşe iade davalarında istinaf mahkemesi kararları kesindir, bu nedenle işe iade davaları temyiz edilemez. Yukarıda işe iade davasıyla ilgili bilgilendirmeleri paylaştık.