Harf notu hangi puan karşılığı?

İçindekiler:

  1. Harf notu hangi puan karşılığı?
  2. Üniversite harfler kaç puan?
  3. Not olarak g ne demek?
  4. CB harf notu nedir?
  5. Üniversite geçme notu kaç?
  6. E okulda g ne anlama geliyor?
  7. ITÜ not sistemi G ne demek?
  8. CB ne demek puan?
  9. F notu ne demek?
  10. B kötü bir not mu?

Harf notu hangi puan karşılığı?

AA BA BB .. Sistemi 1
NotPuan Aralığı (100'lü sistem)Katsayı (4'lü sistem karşılığı)
AA90-1004
BA85-893.5
BB80-843
CB75-792.5
5 satır daha

Üniversite harfler kaç puan?

Üniversitelerde genelde puan arasındaki notlar AA harf notu ile değerlendirilmektedir. 89 ile 85 arasındaki notlar BA, 80 ve 84 arasındaki notlar BB, 79 ile 75 arasındaki notlar CB, 70 ile 74 arasındaki notlar CC, 69 ile 65 arasındaki notlar DC, 60 ile 64 arasındaki notlar DD olarak ifade edilmektedir.

Not olarak g ne demek?

b) G (geçti) notu kredisiz derslerden veya sadece başarılı/başarısız şeklinde değerlendirilen derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. G notu ortalama hesaplarına katılmaz.

CB harf notu nedir?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

Üniversite geçme notu kaç?

Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak, genel not ortalaması (GNO) CB (2.50) ve üzerinde olan öğrenciler, DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı 2.00 olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir.

E okulda g ne anlama geliyor?

Megapat. Sayfa altında "G:Girmedi" şeklinde yazar. Performans ödevi verildiyse ve siz ödevinizi teslim etmediyseniz bu şekilde yazmış olabilirler. 0 anlamına gelir bir diğer deyişle.

ITÜ not sistemi G ne demek?

G: Notun belirlenen sürede sisteme girilmediğini gösteren işarettir. BL: Kredisiz olarak alınan dersten başarılı. BZ: Kredisiz olarak alınan dersten başarısız.

CB ne demek puan?

Harf notu almış olduğunuz yüzlük sistemdeki notun sınıfınızdaki öğrencilere göre harflendirilmesidir. En yüksek geçen harf notu AA iken en düşük geçen harf notu CB'dir. CC, DC ve DD notları ise koşullu geçer anlamındadır.

F notu ne demek?

f) BÜT işareti, final sınavına girmek için bu Yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirdiği halde final sınavına girememiş öğrenciler ile final sınavında başarısız olmuş öğrencilere verilir. ... Bir derse ait yarıyıl sonu başarı notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.

B kötü bir not mu?

a) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, G harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten FF alan öğrenci, o dersten başarısız olmuş sayılır.