Yarın ne kandili var 2020?

İçindekiler:

  1. Yarın ne kandili var 2020?
  2. Ayın 28 inde ne kandili var?
  3. Mevlid Kandili var mı?
  4. Mevlid Kandili hangi gecedir?
  5. 27 Mayıs hangi kandil?

Yarın ne kandili var 2020?

YARIN NE KANDİLİ VAR? YARIN HANGİ KANDİL 2020? 2020 yılı dini takvime göre Mevlid Kandili Çarşamba gününe denk geliyor. Mevlid Kandili bu sene 28 Ekim 2020 Çarşamba günü idrak edilecek.

Ayın 28 inde ne kandili var?

Muhammed (s.a.s.)'ın doğduğu gün olarak kabul edilen Mevlid Kandili için artık az bir zaman kaldı. Hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 11. gününe denk gelen Mevlid Kandili bu sene, Diyanet'in yayınladığı takvime göre, 28 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek.

Mevlid Kandili var mı?

İslam Nebisi, Ashab-ı Kiram, Emevîler ve Abbâsîler dönemlerinde herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olan Mevlid Kandili, ilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra Mısır'da, Şii Fâtımî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır. Mevlid, "doğum zamanı" demektir.

Mevlid Kandili hangi gecedir?

Sünniler, rebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinciye bağlayan geceyi (Miladi 25- tarihine Muhammed'in doğum gününe rastlaması nedeniyle Mevlid kutlanır.), Şiiler ise on yedinci günü, Mevlid Günü ve on yediye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar.

27 Mayıs hangi kandil?

Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz (s.a.s)' in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edildiği gün olarak idrak edilir.