Garanti müşteri hizmetlerine nasıl ulaşabilirim?

İçindekiler:

  1. Garanti müşteri hizmetlerine nasıl ulaşabilirim?
  2. Garanti BBVA görüntülü görüşme nasıl yapılır?
  3. Garanti Bankası Mobil Bankacılık nasıl açılır?
  4. Garanti Cep Sube nedir?
  5. Garanti müşteri iletişim merkezi ne iş yapar?
  6. Garanti görüntülü görüşme nedir?
  7. Garanti canlı destek görüntülü nasıl yapılır?
  8. Müşteri iletişim merkezi destek asistanı nedir?
  9. Müşteri iletişim merkezi ne iş yapar?
  10. Garanti Emeklilik müşteri temsilcisine nasıl bağlanılır?
  11. Paracard Bonus ne işe yarar?
  12. Garanti Cep görüntülü arama nasıl yapılır?

Garanti müşteri hizmetlerine nasıl ulaşabilirim?

4 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi bilgi hizmetleri ve işlemleri için müşteri numaranızı Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi şifrenizi veya kart numarası ve kart şifrenizi kullanmanız gerekir.

Garanti BBVA görüntülü görüşme nasıl yapılır?

Uygulama içindeki “Kredi Başvurusu” adımından “Görüntülü Başvuru” butonuna basarak Müşteri İlişkileri Yöneticisi ile görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Bu hizmetimizden 09:00 - 00:00 saatleri arasında faydalanabilirsiniz.

Garanti Bankası Mobil Bankacılık nasıl açılır?

Garanti BBVA Mobil'i indirin ve “Müşteri Olmak İstiyorum” adımına dokunun. Kimlik numaranızı ve cep telefonunuzu girin. Kişisel bilgilerinizi doldurun. Telefonunuzu yatay konuma getirerek kimliğinizin arkalı önlü fotoğrafını çekin.

Garanti Cep Sube nedir?

Para gönderdiğiniz kişi şubede sıra beklemez, tüm Garanti BBVA Garanti BBVA ATM'lerinden gönderdiğiniz parayı kolayca çeker. İsterseniz anında havale, EFT yapabilir ya da karta para gönderebilirsiniz.

Garanti müşteri iletişim merkezi ne iş yapar?

Müşteri İletişim Merkezi'nin Genel Özellikleri 4 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'ne 365 gün, 24 saat ulaşabilirsiniz. Telefon olan her noktada kullanımınıza açıktır. Para çekme hariç tüm bankacılık işlemlerini yapabilirsiniz. İşlemlerde fiyatlama ve ücret avantajlarından yararlanırsınız.

Garanti görüntülü görüşme nedir?

NFC teknolojisi ile kimliğini telefonun arkasına temas ettirerek taratan kullanıcı yüz biyometrisiyle doğrulamasını da gerçekleştirdikten sonra kimlik tespiti için görüntülü görüşme aracılığıyla müşteri temsilcisine bağlanıyor.

Garanti canlı destek görüntülü nasıl yapılır?

Uygulama içindeki “Kredi Başvurusu” adımından “Görüntülü Başvuru” butonuna basarak Müşteri İlişkileri Yöneticisi ile görüntülü konuşma yapabilirsiniz....Bu adım sayesinde kredi başvurusunun yanı sıra,
  1. canlı destek alabilir,
  2. başvuru sonucunuzu sorgulayabilir,
  3. ürünlerle ilgili bilgi alabilirsiniz.

Müşteri iletişim merkezi destek asistanı nedir?

Görev Tanımı Çağrı Merkezi Asistanı , Müşteri İletişim Merkezine gelen telefonları karşılayarak, müşterilerimizin sorularını cevaplar ve gerekli tüm bankacılık hizmet ve ürün işlem taleplerini yerine getirebilir.

Müşteri iletişim merkezi ne iş yapar?

Çağrı merkezi Müşteri Temsilcisi; müşterilerden gelen çağrıları cevaplayan, çağrı sonrası ofis işlerini yürüten, kalite kural ve yönetmelikleri çerçevesinde çalışan, çağrı merkezi bilgisayar uygulamalarını aktif bir şekilde kullanan ve mesleki gelişim faaliyetleri yürüten kişilere verilen mesleki isimdir.

Garanti Emeklilik müşteri temsilcisine nasıl bağlanılır?

Resmi tatiller hariç, hafta içi 08.30–17.30 saatleri arasında 4 numaralı Garanti Emeklilik Çağrı Merkezini arayarak müşteri temsilcileriyle görüşebilir, ayrıca 7 gün 24 saat dilediğiniz zaman "sesle yönlendirme" özelliğini kullanarak müşteri temsilcisine bağlanmadan hizmet alabilirsiniz.

Paracard Bonus ne işe yarar?

Paracard Bonus kredilendirmek ya da taksitlendirmek istemediğiniz alışverişleriniz için nakitten çok daha pratik, güvenli ve kazançlı bir banka kartıdır. Paranın kartı Paracard Bonus'unuzu kullanarak dünyanın her yerinde alışveriş yapabilir ve tüm alışverişlerinizde bonus kazanırsınız.

Garanti Cep görüntülü arama nasıl yapılır?

Üstelik kredi onayı sonrası, kredi tutarınızı Garanti BBVA Mobil'den ilgili işlemleri yaparak hesabınıza geçirebilirsiniz. Uygulama içindeki “Kredi Başvurusu” adımından “Görüntülü Başvuru” butonuna basarak Müşteri İlişkileri Yöneticisi ile görüntülü konuşma yapabilirsiniz.