HTML neyi tanımlar?

İçindekiler:

  1. HTML neyi tanımlar?
  2. HTML kodu ne işe yarar?
  3. HTML etiketleri nelerdir?
  4. HTML ve CSS ile neler yapılır?
  5. Html ve CSS arasındaki fark nedir?
  6. HTML kodları ile neler yapılabilir?
  7. HTML nedir özet?
  8. HTML dosyası ne demek?
  9. HTML div nedir nasıl kullanılır?
  10. HTML de li ne demek?
  11. HTML ve CSS ne işe yarar?
  12. CSS ile neler yapılabilir?

HTML neyi tanımlar?

Açılımı İngilizce olarak ' Hyper Text Markup Language' olan ve 'Hiper Metin İşaretleme Dili' şeklinde Türkçe ifade edilen bir metin işaretleme dilidir.

HTML kodu ne işe yarar?

HTML web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart faktörünü ifade eden metin işaretleme dilidir. ... HTML web sitelerinin okuduğu bir dildir.

HTML etiketleri nelerdir?

HTML, HyperText Markup Language, tarayıcı (browser)'lardan görebileceğimiz (Internet Explorer, Netscape gibi) internet dokümanlarını yaratmaya yarayan bir işaretleme dilidir. ... Her HTML dokümanı ile başlar ve ile biter. şeklinde görülen komutlara etiket (tag) adı verilir.

HTML ve CSS ile neler yapılır?

CSS, “Cascading Style Sheets” kelimelerinin kısaltılmasından oluştur ve türkçe anlamı Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları şeklindedir. CSS en temel haliyle HTML etiketlerimizin görsel açından biçimlendirilmesini (Renk, yazı şekli, arka plan rengi, genişlik, yükseklik, pozisyon durumu vs) sağlar.

Html ve CSS arasındaki fark nedir?

HTML açılımı Hyper Text Markup Language Türkçesi ise Hiper Metin İşaretleme Dili'dir. CSS ise Cascading Style Sheets Türkçesi Basamaklı Biçim Sayfaları'dır. ... HTML ile birlikte fotoğraf, video, yazı ve benzeri dosya biçimlerini tarayıcıya tanıtarak dosya aktarımı ve kullanıcıda görüntü oluşumu sağlanabilmektedir.

HTML kodları ile neler yapılabilir?

HTML kullanım amacı web siteleri için görsel, yazı ve video gibi içeriklerin konumlandırılmasını sağlamaktır. Günlük hayatımızda gezinmiş olduğumuz web sitelerin tümü HTML yapısını kullanmaktadır.

HTML nedir özet?

Hiper Metin İşaretleme Dili (İngilizce Hypertext Markup Language, ks. HTML) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin işaretleme dilidir. Dilin son sürümü HTML5'tir. HTML, bir programlama dili olarak tanımlanamaz.

HTML dosyası ne demek?

HTML (Hyper Text Markup Language) internet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir. ... HTML dosyaları sunucu bilgisayarın sabit diskinde . html ya da . htm uzantısı ile saklanır.

HTML div nedir nasıl kullanılır?

Div, html sayfasında bir bölüm oluşturmak istediğimizde kullanılır. ** etiketi block etikettir yani bir genişlik değeri (width) vermediğimiz sürece satırı olduğu gibi kaplar ve yükseklik olarakta içerisinde bulunan öğelerin sahip olduğu yükseklik kadar bir yüksekliğe sahip olurlar.

HTML de li ne demek?

    etiketi kullanılarak oluşturulan listeler sıralı listelerdir. Sıralama sayısal, alfabetik ya da romen rakamları ile yapılabilir.
      etiketi ile oluşturulan listelerde ise sıralama elemanı bir grafik semboldür. etiketi bu etiketlerin yorum aralığında kullanılarak liste öğeleri verilir.

      HTML ve CSS ne işe yarar?

      Web tasarım alanında yoğun olarak kullanılan CSS, html kavramından sonra karşınıza çıkan ilk biçimlendirme dilidir. HTML (HyperText Markup Language) ile birlikte entegre şekilde çalışan CSS, oluşturduğunuz web sayfalarında yapacağınız özellikleri geliştirmenize olanak sağlar.

      CSS ile neler yapılabilir?

      CSS (Cascade Style Sheet) HTML elementlerini görsel açıdan (renk, yazı şekli, arka plan rengi, genişlik, yükseklik, pozisyon durumu vb) biçimlendirmemize imkan sağlar. CSS, Basamaklı Stil Şablonları veya Basamaklı Biçim Sayfaları olarak da anılır. HTML tek başına yazıldığında bir not belgesi gibi görünür.