EBA canlı dersteyken EBA ya nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. EBA canlı dersteyken EBA ya nasıl girilir?
  2. EBA bilişim ağına nasıl girilir?
  3. Harici ders nasıl girilir?
  4. EBA da canlı derse öğrenci gelmezse ne olur?
  5. E devletten tek kullanımlık EBA şifresi nasıl alınır?

EBA canlı dersteyken EBA ya nasıl girilir?

EBA'da canlı ders yapabilmek için öncelikle kamera ve mikrofonunuzun olması gerekir. Kameranız ve mikrofonunuz açık bir şekilde EBA.gov.tr'den giriş yapmanı gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra canlı derse katıl seçeneğine tıklayarak canlı derse katılabilirsiniz.

EBA bilişim ağına nasıl girilir?

EBA giriş ekranında T.C. kimlik numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir. - Güvenlik kodunu gir ve "Gönder" butonuna tıkla. - 'Veli Bilgileriyle Aktivasyon', 'e-Postayla Aktivasyon' ya da 'Cep Telefonuyla Aktivasyon' yöntemlerinden birini seç, istenen bilgileri gir.

Harici ders nasıl girilir?

1- İnternet tarayıcısının adres çubuğuna eba.gov.tr yazılarak kullanıcı adı ve şifre girilir. 2- Sol tarafta bulunan menülerden Canlı Ders seçilir. 3- Canlı ders seçildikten sonra Harici Canlı Dersler sekmesinden Harici Canlı Dersler oluşturulur. 4- Harici Canlı Dersler sekmesinden Harici Canlı Ders Ekle seçilir.

EBA da canlı derse öğrenci gelmezse ne olur?

Birgün'den Berkay Sağol imzalı habere göre, öğretmenlere gönderilen mesajda, “EBA'dan canlı ders yapıyorsanız herhangi bir öğrenci derse katılmamışsa ek dersten sayılmaz.

E devletten tek kullanımlık EBA şifresi nasıl alınır?

Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).