Kutlu doğum Haftasına ne oldu?

İçindekiler:

  1. Kutlu doğum Haftasına ne oldu?
  2. Mevlid Kandili ve kutlu doğum ne anlama gelir?
  3. Peygamber efendimizin doğum tarihi neden değişiyor?
  4. Kutlu doğum haftası neden iptal edildi?

Kutlu doğum Haftasına ne oldu?

Kutlu Doğum, Mevlid-i Nebi oldu Yerine atanan Ali Erbaş'ın ilk icraatı Kutlu Doğum Haftası'nı kaldırmak oldu. Haftanın adı Mevlid-i Nebi Haftası olarak değiştildi ve yeniden hicri takvime göre Mevlid Kandili haftası kutlanacağı açıklandı.

Mevlid Kandili ve kutlu doğum ne anlama gelir?

"mevlit kandili kutlamaları hicri takvime göre yapılırdı. bu da rebiülevvel ayının 12. gecesidir. o zaten yapılıyor ama bir de diyanet işleri başkanlığı, takriben 20 yıldan beri “kutlu doğum haftası” diye bir hafta ihdas etti. ... mevlid kandilinde hz. muhammed'in doğumu kutlanır.

Peygamber efendimizin doğum tarihi neden değişiyor?

Cevap: Mevlit Kandili kutlaması Peygamber'in koyduğu bir uygulama değildir. Peygamber'den 3-4 asır sonra bazı zahidler tarafından ortaya çıkarılmıştır. ... Peygamber ne doğum günü, ne de ölüm günü anması yapmıştır. Bunlar sonradan çıkmış bid'atlardır.

Kutlu doğum haftası neden iptal edildi?

Peki, böyle bir hafta kutlamak Diyanet İşleri Başkanlığının aklına nereden düşmüştü. Sonra anlaşıldı ki, böyle bir haftanın ihdası aslında bir FETÖ PROJESİYDİ. ... 15 Temmuz 2016 tarihinde akim kalan FETÖ kıyamından sonra, Kutlu Doğum Haftası adı altında düzenlenen etkinlikler de rafa kaldırıldı.