Basmakalıp ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Basmakalıp ne demek örnek?
  2. Basmakalıp söz ne demek?
  3. Basmakalıp TDK ne demek?
  4. Basmakalıp yargı ne demek?
  5. Tevbe ne demek TDK?
  6. Felsefede Rölativizm ne demek?
  7. Tövbe estağfurullah nasıl yazılır?
  8. Tövbe ile aynı anlamda kullanılan kavram nedir?

Basmakalıp ne demek örnek?

Basmakalıp ne demek örnek? Üzerinde etraflıca düşünmeden, sırf taklide dayanılarak yapılan. "Basmakalıp laflarla bana nasihat verme."

Basmakalıp söz ne demek?

Basmakalıp: Sözlü ve yazılı anlatımda herkesçe bilinen ve çok kullanılmış düşüncelere, sözcük ve deyimlere, benzetmelere denir. Klişe, klişeleşmiş sözcükleri de aynı anlamda kullanılır. 1. (sıfat) Özgünlüğü olmayan, değişiklik göstermeyen, bilineni tekrarlayan, harcıâlem, klişe.

Basmakalıp TDK ne demek?

Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de 'basmakalıp'dır. BASMAKALIP NE DEMEK: 1- Özgünlüğü olmayan, değişiklik göstermeyen, bilineni tekrarlayan, harcıâlem, klişe.

Basmakalıp yargı ne demek?

Basmakalıp günümüzde yerini 'klişe'ye bırakmış, sıradan, bilindik, tanındık, farklı olmayan, özelliği olmayan, şablon anlamına geliyor. ... 'Basmakalıp yargı' bir topluma dönük olduğunda ötekileştirdiği için ırkçı bir söyleme dönüşebilir. Bu yalnızca 'ırk'la değil, toplumsal cinsiyet, etnik kimlik ve sınıfa da uzanabilir.

Tevbe ne demek TDK?

Sözlükte pişmanlık ve dönmek anlamına gelen tövbe, dinî bir kavram olarak, kulun işlediği kötülük ve günahlara pişman olup, onları terk ederek Allah'a yönelmesi, emirlerine uymak ve yasaklarından kaçınmak suretiyle Allah'a sığınarak bağışlanmasını dilemesi demektir.

Felsefede Rölativizm ne demek?

Görecilik ya da rölativizm, felsefe tarihinde sürekli gündemde yer almış olan bir yönelim biçimidir. ... Etikte ise görecilik mutlak ahlaki değerlerin varlığını ve olabilirliğini yadsır. Bunlara göre bilgi ya da ahlaki değerler tarihsel koşullara, dönemlere, toplumlara, kültürlere ve kişilere göre değişim gösterir.

Tövbe estağfurullah nasıl yazılır?

İstiğfar duasının Arapça okunuşu şu şekildedir; “Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ.

Tövbe ile aynı anlamda kullanılan kavram nedir?

İstiğfar, kelime manası itibariyle Yaradan'dan günahlarını bağışlanması dilemek, tövbe etmek anlamına gelir.