Tırşik Yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Tırşik Yemeği nasıl yapılır?
  2. Tırşik yemeği nedir?
  3. Tırşik yemeği hangi yöreye aittir?
  4. Urfa usulü tirşik nasıl yapılır?
  5. Diyarbakır usulü türlü nasıl yapılır?
  6. Batman hangi yemeği meşhur?
  7. Urfa Tirşik nasıl yapılır?
  8. Türlünün yanına hangi pilav gider?
  9. Batman'ın en meşhur şeyi nedir?
  10. Diyarbakır'ın en meşhur şeyi nedir?
  11. Tirşik ne kadar sürede pişer?

Tırşik Yemeği nasıl yapılır?

Batman Türlü (Tırşık) Yapılışı: Tencereye kullanılacak yağ ve yıkanmış et konup kısık ateşte çevrilerek yumuşatılır. Daha sonra soyulmuş sarımsak, doğranmış patlıcan ve biber ilave edilip çevrilir. Domates ve tuz ilave edilip sıcak su ilavesiyle pişirilir. (Domatesler su saldığından fazla su konmamalıdır.)

Tırşik yemeği nedir?

Tırşık, tırşik, ya da tirşik, doğu ve güneydoğu illerimizin mutfaklarında sık sık karşımıza çıkan bir sebze yemeği. Bir tür türlü de diyebiliriz bu yemek için. Dilerseniz içine 500 gram da kuzu eti ilave ederek farklı bir tat elde edebileceğiniz bu yemek yanında pilav ve cacıkla çok iyi gidiyor.

Tırşik yemeği hangi yöreye aittir?

Tırşik, Akdeniz ikliminin uzandığı alçak ve yüksek yerlerde doğal olarak yetişir. Adana, Kahramanmaraş özellikle de Osmaniye ve Andırın / Kahramanmaraş'ta yapılır. Halk arasında "Andırın Doktoru" olarak da bilinir.

Urfa usulü tirşik nasıl yapılır?

Eti iyice yıkayın, bir tencereye koyup, hafif ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanı ince ince doğrayıp suyunu çeken etlere katın, soğanlar sararıncaya kadar karıştırın. Salçayı ilave edip karıştırmaya devam edin, suyunu koyup, hafif ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin.

Diyarbakır usulü türlü nasıl yapılır?

Diyarbakır Usulü Türlü Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tüm malzemeler küp küp doğranır. Patlıcan ve biberler yağda kavrulur.
  2. Ardından doğranmış domates ve sarımsaklar eklenerek karıştırılır.
  3. Ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Domatesler pişince servis edilmeye hazırdır. Afiyetler olsun :)
BE

Batman hangi yemeği meşhur?

Batman'ın Meşhur Yemekleri
  • İçli Köfte. İçli Köfte. ...
  • Perde Pilavı Perde Pilavı ...
  • Mumbar Dolması Mumbar Dolması ...
  • Kuru Dolma. Kuru Dolma. ...
  • Kaburga Dolması Kaburga Dolması ...
  • Ayran Çorbası Ayran Çorbası ...
  • Tandır Ekmeği. Tandır Ekmeği. ...
  • Şam Böreği. Şam Böreği.
Daha fazla öğe...

Urfa Tirşik nasıl yapılır?

Eti iyice yıkayın, bir tencereye koyup, hafif ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanı ince ince doğrayıp suyunu çeken etlere katın, soğanlar sararıncaya kadar karıştırın. Salçayı ilave edip karıştırmaya devam edin, suyunu koyup, hafif ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin.

Türlünün yanına hangi pilav gider?

Türlü yemeğinizin yanına pirinç pilavı yapabilirsiniz. Bulgur pilavı da yemeğinizin yanına tercih edebileceğiniz bir lezzettir.

Batman'ın en meşhur şeyi nedir?

Mumbar dolması; Batman ve çevre illerde sürekli olarak yapılmaktadır ancak Batman'da çok meşhur bir lezzettir. Yılın 4 mevsiminde de Batmanlılar tarafından yenilmektedir. Bağırsağın içinin temizlenip bulgurla doldurulmasıyla yapılmaktadır. Özel günler, ramazan ve bayramların vazgeçilmez yemeğidir.

Diyarbakır'ın en meşhur şeyi nedir?

Mumbar Dolması Yörenin belki de en çok bilinen yemeklerinden birisidir diyebiliriz. Kuzu bağırsağı ve kuzunun işkembesi kullanılarak yapılır ve yine bol baharatlı olarak doldurulan dolmalar tencerelerde pişirilmeye bırakılmaktadır. Diyarbakır'a gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken lezzetlerden birisidir.

Tirşik ne kadar sürede pişer?

Sanki çok üşüyen birini sarıp sarmalıyormuş gibi bununda altını üstünü sarıp sarmalıyoruz. En az 10-12 saat bastırmak gerekiyor. 10 saat sonra tencerenin köşesinden bir kaşık yardımıyla suyunun tadına bakılır. Eğer ekşimiş ise artık kaldırııp ocağa alınır. Ekşimemişse bir kaç saat daha bastırılır.