Zararlı kelimesinin zıt anlamlısı ne?

İçindekiler:

  1. Zararlı kelimesinin zıt anlamlısı ne?
  2. Faydalı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  3. Kolay kelimesinin zıt anlamı nedir?
  4. Ödülün zıt anlamlısı nedir?
  5. Olum zıt anlamlısı nedir?
  6. Cevabın zıt anlamlısı nedir Eodev?
  7. Yaz ve kış zıt mı?

Zararlı kelimesinin zıt anlamlısı ne?

Birbiriyle çelişen özellikler barındıran yani anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere "Zıt Anlamlı Kelimeler" veya "Karşıt Anlamlı Kelimeler" denir. Zarar kelimesinin zıt anlamı ise faydadır.

Faydalı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Kelimenin zıt anlamlısı, bir durumun olumsuz yönlerini ifade etmek için kullanılır. Fayda kelimesinin zıt anlamı zarardır. Fayda ile zarar kelimeleri birbirinin zıt anlamlısıdır.

Kolay kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bununla beraber kolay kelimesinin zıt anlamına dair bilgi vermek ve örneklendirmek kelimenin daha kolay anlaşılması açısından önemli olacaktır. Kolay kelimesi, günlük hayatta sık bir şekilde kullanılan kelimelerin içerisinde bulunmakla beraber zıt anlamı da çok sıklıkla kullanılır. Kolay kelimesinin zıt anlamı; zordur.

Ödülün zıt anlamlısı nedir?

Zıt anlamlı kelimeler anlam bakımından birbirinin tam zıttı olan kelimelerdir. Ödül kelimesinin zıt anlamlısı veya karşıt anlamlısı ise ceza kelimesidir.

Olum zıt anlamlısı nedir?

Yaşam içeriğinde birçok şartta varlığını sürdüren canlı topluluğu için kullanılan bir terimdir. Yaşam kelimesi her canlı için kullanılan bir kelimesidir. Yaşam zıt anlamlısı olan kelime ise ölüm kelimesidir. Ölüm kelimesi tıpkı yaşam kelimesi gibi tüm yaşayan canlıları kapsayan bir kelimedir.

Cevabın zıt anlamlısı nedir Eodev?

Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir sorusunun cevabı soru ve sual kelimeleridir.

Yaz ve kış zıt mı?

Kışın kelimesi soğuk ve kar yağışını temsil ettiğinden zıt anlamı olan kelimeler arasında en belirgin olanı yaz kelimesidir.