Kırmızı sivilce neden çıkar?

İçindekiler:

  1. Kırmızı sivilce neden çıkar?
  2. Sivilce izi kalır mı?
  3. Sivilce izi kalıcı olur mu?
  4. Sivilceyi tetikleyen etkenler nelerdir?

Kırmızı sivilce neden çıkar?

İltihaplı sivilce özellikle kıl köklerinin iltihaplanmasından oluşmaktadır. Vücudun farklı bölgelerinde oluşabilecek bir durumdur. Özellikle gençler de, yüzde daha sık görülmektedir. Başlıca sebepleri, yağlı beslenme, tıkanmış gözenekler, hormonal değişiklikler, bazı bakteriler ve cilde yeterince temiz bakılmamasıdır.

Sivilce izi kalır mı?

Sivilce (akne), yukarıda da belirtildiği gibi geçici bir sorunken sivilce (akne) izleri kalıcı olabilir. Aslında sivilce (akne) izleri sivilcenin (aknenin) iyileşme sürecinin doğal bir parçasıdır, tabii söz konusu sivilce (akne) iltihaplanarak deriye zarar vermeden veya yaraya dönüşmeden önce.

Sivilce izi kalıcı olur mu?

Sivilce tedavisi tamamlandıktan sonra cilt üzerinde kırmızı veya kahverengi lekeler kalabilir. Bu durum kalıcı bir izden çok iyileşme sürecinde bir enflamasyondur. Derinin iyileşme ve yeniden modellenme süreci içinde görülen kırmızı veya koyu renkli sivilce izi 6-12 ay içinde tamamen kaybolur.

Sivilceyi tetikleyen etkenler nelerdir?

Sivilce oluşumunu tetikleyen faktörlere dikkat çeken Uzm. Dr. Bereket, “Sivilce oluşumunu etkileyen birtakım faktörler vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz ; bazı yiyecekler, güneş ışığı ve aşırı terleme, kozmetikler, bazı ilaçlar, psikolojik faktörler gibi etmenler vardır “ ifadelerini kullandı.