Doğal çevreye örnekler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Doğal çevreye örnekler nelerdir?
  2. Doğal çevre nasıl korunabilir?
  3. Doğal çevreyi korumak için ne gibi önlemler alabiliriz?
  4. Çevresel sorunları oluşumunda etkili olan unsurlar nelerdir?
  5. Doğal yer ne demektir açıklayalım?

Doğal çevreye örnekler nelerdir?

Doğal çevreye örnek verecek olursak; ormanlar, dağlar, akarsular, vadiler, ovalar, çöller, denizleri sayabiliriz.

Doğal çevre nasıl korunabilir?

Doğal kaynaklarımızın kullanırken israf etmeyip, tasarruf edmeliyiz. Kimyasal atıkların toprağa, suya, havaya karışmasının önlemeliyiz. Kaynaklarımızı düzgün kullanarak, gelecekte yaşayacak insanlara da havayı ve suyu temiz kullanabilmesini sağlamalıyız. Doğayı kirleten maddelerin kullanımına artık son vermeliyiz.

Doğal çevreyi korumak için ne gibi önlemler alabiliriz?

» Doğayı korumak için ağaç dikilmeli ve yeşilin artması sağlanmalıdır. » Ağaçsız araziler ağaçlandırılarak havada oksijenin artması sağlanmalı ve erozyona karşı da önlem alınmalıdır. » Çevreyi korumak için en ufak çöpler dahi çöp kutularına atılmalıdır.

Çevresel sorunları oluşumunda etkili olan unsurlar nelerdir?

Tamamıyla ekonomik ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak nüfusla birlikte, sanayi hareketleri ve şehirleşme çevre sorunlarının artmasına neden olmuştur. Günümüzde dünyanın dört bir yanında endüstriyel atıklar, radyoaktif atıklar ve zehirli gazlar toprağı, havayı ve suyu büyük bir hızla kirletmektedir.

Doğal yer ne demektir açıklayalım?

İnsanların sürekli yaşadıkları, insanların diğer canlılarla karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, dağlar, ovalar, çayırlar, ormanlar, göller, denizler, ırmakların bulunduğu çevreye doğal çevre denilmektedir.