Çiçeklerde minik sinekler nasıl yok edilir?

İçindekiler:

  1. Çiçeklerde minik sinekler nasıl yok edilir?
  2. Küçük sinek nasıl yok edilir?
  3. Çiçek toprağı Sineklenirse ne yapmalı?
  4. Saksıdaki küçük sinekler nasıl yok edilir?
  5. Çiçek bitine ne iyi gelir?
  6. Böcekli çiçeklere ne yapılır?
  7. Çiçeklerde oluşan küçük beyaz sinekler nasıl yok edilir?
  8. Üvez nasıl yok edilir?
  9. Kara sinekten kurtulmak için ne yapmalı?

Çiçeklerde minik sinekler nasıl yok edilir?

Çiçeğin sineklenmemesi için ilk olarak toprağın çok nemli kalmaması gerekmektedir. Bu durum olursa toprağa kuru toprak ilave ederek o fazla olan ıslaklığı, nemi azaltmalısınız. Aynı zamanda asprinli su karşımı da sineklenmeyi daha olmadan önleyici bir etkisi ile engellemektedir.

Küçük sinek nasıl yok edilir?

Bir litre suyun içine 40-50 damla limon suyu damlatın. Oda spreyi kabıyla evinizin her yerine bu karışından sıkın. Hem oda spreyi hem de sineklerin kaçacağı doğal bir çözüm olacaktır. Ufak bir kavanoza bir parça tatlı meyvekoyun ve streç filmle kapatın.

Çiçek toprağı Sineklenirse ne yapmalı?

- Aspirinli su karışımı sineklenme ve böceklenmeyi engellenmektedir. Çiçeğin toprağına karışımı ilave ederek bu sorundan kurtulmuş olabilirsiniz. - Çiçeğin toprağına sigara külü veya izmarit atarsanız, böcek ve sineklenmeyi önlemiş olabilirsiniz. - Çiçeğin toprağı çok sulu ise sinekler artacaktır.

Saksıdaki küçük sinekler nasıl yok edilir?

Saksı çiçeğinde küçük sinekler için; içilmiş sigara izmaritlerini kötü kokusu sebebiyle toprağı biraz eşeleyerek izmariti toprağa gömme yöntemi ile saksılarda oluşan küçük sinekler başlarda azalır ve bir süre sonra bitkilerinizi terk eder.

Çiçek bitine ne iyi gelir?

Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.

Böcekli çiçeklere ne yapılır?

İnek Sütü Çiçeklerinizi istila eden böceklerin yumurtalarını öldürmek için inek sütü kullanımı faydalı olabilir. Pastörize edilmemiş, yarım bardak taze inek sütünü 4 bardak un ve 20 litre su ile karıştırdıktan sonra karışımı çiçekleriniz için kullanarak böcekleri ve bitleri yok edebilirsiniz.

Çiçeklerde oluşan küçük beyaz sinekler nasıl yok edilir?

Beyaz sineklere karşı 'neem yağı', potasyum sabunu da diyebileceğimiz 'insektisidal sabunlar', Andızotu haşlaması, Kadife Çiçeği Bitki Özütü, çok etkili olmasa da biber ve sarımsak preparatları kullanabiliriz.

Üvez nasıl yok edilir?

Bir kâsenin içine elma sirkesi koyun, üzerini plastik ambalajla kapatın. Ambalaja sineklerin girebileceği birkaç küçük delik açın, ardından bekleyin. Sinekler içeri girecek fakat dışarıya çıkamayacaklardır.

Kara sinekten kurtulmak için ne yapmalı?

Yarım bardak elma sirkesini 20 damla biberiye yağı, 10 damla lavanta yağı ve 10 adet karanfil ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir litre suya dökerek iyice karıştırın. bu karışımı elbiselerinize ve vücudunuza uygulayabilirsiniz. Karanfilin kokusu sinekler tarafından sevilmeyen bir kokudur.