Www TUIK gov tr ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Www TUIK gov tr ne işe yarar?
  2. 124 Tüik neden arıyor?
  3. TUIK Merkezi nerede?
  4. 5429 sayılı kanun nedir?
  5. TUIK mi Tüik mi?
  6. Tüik hangi kuruma bağlıdır?
  7. 124 nerenin telefon kodu?
  8. 124 nerenin numarası?
  9. Tuik verilerine nasıl ulaşılır?
  10. Türkiye istatistik kanunu kaç sayılı kanun dur?
  11. Türkiye'de resmi istatistikler kim tarafından tutulur?
  12. Türkiye istatistik Kurumu nereye bağlı?
  13. 124 Kim?
  14. 123 Hangi numara?
  15. Tüik hangi bakanlığa bağlıdır?

Www TUIK gov tr ne işe yarar?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar.

124 Tüik neden arıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bünyesinde Alo 124 (TÜİK) çağrı merkezi, vatandaşlarımızla daha güvenilir, daha kolay ve daha kaliteli iletişim kurmak amacıyla kurulmuştur. ... TÜİK'e hızlı erişim sağlayacaktır. Anket çalışmaları ile ilgili bilgileri 124 hattı üzerinden hızlıca elde edebileceklerdir.

TUIK Merkezi nerede?

Ankara, Türkiye Türkiye İstatistik Kurumu/Genel merkezi

5429 sayılı kanun nedir?

5429 Sayılı Türkiye İstatistik Kanununda, Kurumumuzun kuruluş amacı; "Resmî istatistiklerin üretimine ve organizasyonuna ilişkin temel ilkeleri ve standartları belirlemek; ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda veri ve bilgilerin derlenmesini, değerlendirilmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını, ...

TUIK mi Tüik mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Tüik hangi kuruma bağlıdır?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığıyla ilişkili bir araştırma kurumu.

124 nerenin telefon kodu?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından, vatandaşların çeşitli konularda bilgi alabilmeleri amacıyla 124 kısa numarası Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kullanımına verildi.

124 nerenin numarası?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, vatandaşların çeşitli konularda bilgi alabilmeleri amacıyla 124 kısa numarası, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) kullanımına verildi.

Tuik verilerine nasıl ulaşılır?

Kurumumuz web sitesinde (https://www.tuik.gov.tr) yer alan "İstatistikler" bölümündeki başlıkların, "Alt Kategoriler" kısmından ilgilendiğiniz konuyu seçtikten sonra, "Ara" butonu aracılığıyla "Haber Bülteni", "İstatistiksel Tablolar", "Veritabanları", "Raporlar" ve "Metaveri" içeriklerine ulaşılabilirsiniz.

Türkiye istatistik kanunu kaç sayılı kanun dur?

İstatistik Konseyi, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu ve 15.07.2018 tarih ve 30479 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 601'inci maddesine göre Türkiye İstatistik Kurumunun bir organı olarak oluşturulmuştur.

Türkiye'de resmi istatistikler kim tarafından tutulur?

TÜİK Başkanlığı, gerektiğinde verilen veri veya bilgilerin doğruluğunu araştırmaya, kontrol etmeye, ilgililerden ek bilgi ve belge istemeye, araştırma ve kontroller sonucu düzenlenecek belgelerle gerçek veri ve bilgiyi belirlemeye yetkilidir.

Türkiye istatistik Kurumu nereye bağlı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığıyla ilişkili bir araştırma kurumu.

124 Kim?

TÜİK, vatandaşların bilgi almasını sağlamak ve çalışma alanlarıyla ilgili sorularına cevap verebilmek için BTK'dan kısa numara talebinde bulundu. Bu talebin ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilmesi sonucu BTK, 124 kısa numarasını 'ALO TÜİK' hizmet adıyla TÜİK'e tahsis etti.

123 Hangi numara?

Ambulans - 119; Arama Kurtarma - 115; Doğal afetler - 129; Elektrik ihbar - 123; cep telefonlarında - 112.

Tüik hangi bakanlığa bağlıdır?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığıyla ilişkili bir araştırma kurumu.