Hınçın anlamı ne demek?

İçindekiler:

  1. Hınçın anlamı ne demek?
  2. Hınçlı ne demek TDK?
  3. Çin kelimesi ne demek?
  4. Her zerre ne demek?
  5. TDK dürüst ne demek?
  6. Hınç nasıl yazılır?
  7. Hıncını almak ne demek?
  8. Cin kelimesi nereden gelir?
  9. Zühre ve zerre ne demek?
  10. Dürüst ne demek TDK?
  11. Hınca hınç nasıl?
  12. Alelacele nasıl yazılır?
  13. Cin Arapça ne anlama gelir?

Hınçın anlamı ne demek?

Hıncın anlamı ne demektir? hınç için 1 adet anlam bulundu. Öç almayıgüden öfke, kin, gayz.

Hınçlı ne demek TDK?

Hınç kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı öç alma duygusu ile dolu öfke, kin ve gayz anlamlarında verilmektedir.

Çin kelimesi ne demek?

Çin kelimesi Türkçe'de "Asya'da bir ülke" anlamına gelir. ... Farsça sözcük Soğdca aynı anlama gelen çīn sözcüğü ile eş kökenlidir.

Her zerre ne demek?

Islamda zerre ne demek? Bu da "Mutlak Varlık" veya Mutlak nur ile aynı şey demektir.

TDK dürüst ne demek?

Dürüstlük T.D.K sözlüğünde “doğruluk” olarak, diğer sözlüklerde ise “özü sözü bir olma”, “olanı olduğu gibi yansıtma", “gerçeği saklamama”, “bildiğinden, inandığından ve olduğundan başka türlü görünmeye veya göstermeye çalışmama” olarak tanımlanır. Eski Türkçedeki karşılığı samimiyettir.

Hınç nasıl yazılır?

“Hıncahınç mı?” yoksa “Hınca hınç mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Hınca hınç şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hıncahınç şeklinde olmalıdır.

Hıncını almak ne demek?

HINÇ i. (Kökü belli değildir) Düşmanlık veya kızgınlıktan gelen öc alma duygusu, intikam hissi: Bu kısmen yağmaya katılmak hırsından, kısmen de Osmanlı hükûmetine karşı besledikleri hınçtan ileri geliyordu (Hâlide E. Adıvar). Büyücü, büyücü, ne bana hıncın? (Necip F.

Cin kelimesi nereden gelir?

Cinn Arapça da örttü veya gizledi anlamına gelen "cenne" kelimesinden türemiş bir cins isimdir. İsminin bu anlamı İslam dininde onların insanların duyularıyla idrak edilemeyeceği inancından kaynaklanır. Tekil hali "cinnî" olan kelimenin, çoğulu "cinne"dir. Cânn kelimesi de cin ile aynı manaya gelir.

Zühre ve zerre ne demek?

(Ar. zuhre ve nispet eki -і ile zuhrevі) [Aşk tanrıçası Zühre (Venüs)ün adından gelen kelime, XIX. yüzyılda Fr. vénérien karşılığı olarak Türkçe'de türetilmiştir] Cinsel ilişkiyle bulaşan frengi, bel soğukluğu vb. (hastalık): İrsî, zührevî hastalıklara kendinizi mâruz tutarken sanırsınız ki zararınız yalnız nefsinize ...

Dürüst ne demek TDK?

Dürüstlük T.D.K sözlüğünde “doğruluk” olarak, diğer sözlüklerde ise “özü sözü bir olma”, “olanı olduğu gibi yansıtma", “gerçeği saklamama”, “bildiğinden, inandığından ve olduğundan başka türlü görünmeye veya göstermeye çalışmama” olarak tanımlanır. Eski Türkçedeki karşılığı samimiyettir.

Hınca hınç nasıl?

Bu kelime genellikle Hınca hınç şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hıncahınç şeklinde olmalıdır.

Alelacele nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Alel acele şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Alelacele şeklinde olmalıdır.

Cin Arapça ne anlama gelir?

Arapça cnn kökünden gelen cinn جنّ "1. gece karanlığı, 2. bir tür görünmez varlık" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça cunūn جنون "gizleme, saklama, örtme" sözcüğünden türetilmiştir.