AOL ders seçme 2021 nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. AOL ders seçme 2021 nasıl yapılır?
  2. AÖL ders seçme ne zaman?
  3. AÖL ders seçimi nasıl olmalı?
  4. AÖL zorunlu dersler bitince mezun olur mu?
  5. AÖL zorunlu ders almadan mezun olunur mu?
  6. Ders kaydı son gün ne zaman?

AOL ders seçme 2021 nasıl yapılır?

Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ''Öğrenci Girişi'' başlığını seçiniz.

AÖL ders seçme ne zaman?

AÖL DERS SEÇİMİ NE ZAMAN YAPILACAK? Açık öğretim lisesi 20 eğitim öğretim yılı ek sınavına ait kayıt yenileme işlemleri 9-13 ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Ek sınav ise 16-20 ağustos 2021 tarihleri arasında online (çevrim içi) olarak yapılacaktır.

AÖL ders seçimi nasıl olmalı?

Ders seçimi yaparken alt döneminizden başlayarak zorunlu derslerinizi ve ortak derslerinizi öncelikli olarak seçmeniz gerekmektedir. Seçilecek ders kalmadığı zamanlarda ise seçmeli dersler ile kredinizi tamamlayabilirsiniz. Toplamda 35 krediye kadar ders seçebileceğinizi unutmayınız.

AÖL zorunlu dersler bitince mezun olur mu?

Zorunlu dersler, "AÖL öğrenci girişi"nde sol köşede bulunan "zorunlu dersler" butonunda görünen derslerdir. ... Bu dersler seçilmeden veya bu kısımda 1 ders bile kalınca toplam krediler 500 bile olsa öğrenci mezun olamıyor.

AÖL zorunlu ders almadan mezun olunur mu?

Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için öğrencinin Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.

Ders kaydı son gün ne zaman?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6- tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4 - tarihleri arasında yapılacak.