4 tip KYK yurdu kac kisilik?

İçindekiler:

  1. 4 tip KYK yurdu kac kisilik?
  2. KYK Yurt Yedek ne demek?
  3. KYK Yurtları en fazla kaç kişilik?
  4. 1 tip KYK yurdu kaC kisilik?
  5. KYK yurtlarında kaç kişi kalıyor?
  6. Devlet yurdunda kaç kişi kalıyor?

4 tip KYK yurdu kac kisilik?

KYK yurt başvuruları her yıl eylül ayı başında başlamaktadır. Maalesef kontenjan yetersizliğinden dolayı başvuru yapan herkese yurt çıkmamakta. Bununla birlikte bu yıl pandemi sebebiyle yurt kontenjanlarının düşeceğini bekliyoruz. Örneğin 4 kişilik yurt odasında en fazla 3 kişi barınabilecek.

KYK Yurt Yedek ne demek?

Yurt yedek öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmayanların yedekleri anlamına geliyor. Kesin kayıt döneminin sona ermesinin ardından, "yurt yedek" olan öğrenciler başvuru yapabilecek.

KYK Yurtları en fazla kaç kişilik?

KYK yurtlarının en fazla eleştirildiği konusu odalarda kalan öğrenci sayılarının fazla olması. Şu an KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişiliktir. Yurt başvurusu yaparken de kaç kişilik odalarda kalacağınızla ilgili bir tercih yapamıyorsunuz.

1 tip KYK yurdu kaC kisilik?

Öğrencilere günlük sabah kahvaltısı için 6, akşam yemeği için de 13 TL olmak üzere toplam 19 TL beslenme yardımı yapılıyor. Bu bilgilere çerçevesinde 1.tip KYK yurdu için fiyatı depozitosu daha uygun ancak odadaki kişi sayısı daha fazla. 6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.

KYK yurtlarında kaç kişi kalıyor?

Yurdun büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte, KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişiliktir. Yurt başvurusu yapılırken kaç kişilik odalarda kalacağınızla ilgili bir tercih yapılamıyor.

Devlet yurdunda kaç kişi kalıyor?

Şu an KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişiliktir. Yurt başvurusu yaparken de kaç kişilik odalarda kalacağınızla ilgili bir tercih yapamıyorsunuz. Üstelik örgün ve ikinci öğretim öğrencileri ile birlikte yabancı öğrencilerle aynı odalarda kalabilirsiniz.