TikTok hangi ülkede Yasaklandi?

İçindekiler:

  1. TikTok hangi ülkede Yasaklandi?
  2. Çinde TikTok yasak mı?
  3. Çin'de hangi uygulamalar yasak?
  4. Çinde WhatsApp yerine ne kullanılıyor?
  5. Abd'de TikTok yasaklandı mı?
  6. ABD TikTok yasaklandı mı?

TikTok hangi ülkede Yasaklandi?

TikTok, Hindistan'da Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından 29 Haziran 2020'de 223 diğer Çin uygulamasıyla birlikte tamamen yasaklandı.

Çinde TikTok yasak mı?

Donald Trump, 3 Ağustos'ta yaptığı bir açıklamada, ABD'deki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de yasaklayacaklarını açıklamıştı.

Çin'de hangi uygulamalar yasak?

İnternet kullanımına yönelik en katı kısıtlama ve düzenlemeleri uygulayan ülkelerin başında gelen Çin'de Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi popüler sosyal medya uygulamalarına erişim yasak. Katı siber denetim nedeniyle uluslararası sosyal medya platformlarının yerli muadilleri kullanılıyor.

Çinde WhatsApp yerine ne kullanılıyor?

WhatsApp yerine WeChat, QQ. Çin'de iken WhatsApp için çok ısrarcı olmaya gerek yok. Israr ettikçe yavaşlığından ve iyi çalışmamasından dolayı saç baş yoldurtabilir. WeChat kullanarak hayatınızı kolaylaştırabilir ve rahatlayabilirsiniz.

Abd'de TikTok yasaklandı mı?

ABD, ulusal güvenlik ve veri güvenliği gerekçesiyle, Çin şirketine bağlı olan video paylaşım platformu TikTok ve WeChat uygulamalarını Pazar gününden itibaren yasaklıyor. Yayınlanan karar kapsamında, WeChat uygulaması tamamen yasaklanıyor. Tiktok'un kullanımına yönelik kapsamlı yasak da 12 Kasım'da yürürlüğe giriyor.

ABD TikTok yasaklandı mı?

ABD Senato İç Güvenlik ve Devlet İşleri Komitesi, ABD federal işçilerinin telefonlarında TikTok uygulamasının kullanılmasını yasakladı. Gerekçe olarak acil bir güvenlik tehdidi olması gösterildi.