Abdullah Yeğin Abi kaç yaşında vefat etti?

İçindekiler:

  1. Abdullah Yeğin Abi kaç yaşında vefat etti?
  2. Abdullah Yeğin kimdir Risale-i Nur?
  3. Abdullah Yeğin mezarı nerede?
  4. Mehmet Fırıncı hoca kimdir?
  5. Said Özdemir abi nereli?
  6. Mehmet Fırıncı abi vefat etti kimdir?
  7. Fırıncı Kimdir?
  8. Hüsnü Bayramoğlu abinin oğlu kimdir?

Abdullah Yeğin Abi kaç yaşında vefat etti?

Bir süredir tedavi gören Yeğin ağabey, düzelme yoluna girmiş ancak bayramda tekrar hastaneye yatırılmıştı.Cenaze namazı ile ilgili bilgiler henüz netleşmedi. ABDULLAH YEĞİN KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ? Said-i Nursi'nin varislerinden Abdullah Yeğin 94 yaşında hayata veda etti.

Abdullah Yeğin kimdir Risale-i Nur?

Abdullah Yeğin Ağabey, 1924 yılında Kastamonu'nun Araç ilçesinin Kıyan köyünde doğdu. Kastamonu'da orta mektepte okurken daha çocuk sayılacak yaşta, Bediüzzaman Said Nursi'yi tanıdı ve hemen ziyaretine gitti. Meyve Risalesi'nin Altıncı Mesele'sinde geçen “Muallimlerimiz Allah'tan bahsetmiyorlar.

Abdullah Yeğin mezarı nerede?

Abdullah Yeğin'in cenazesi ikindi namazından sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Eyüp Sultan mezarlığında defnedildi. Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, son yolculuğuna uğurlandı.

Mehmet Fırıncı hoca kimdir?

Mehmet Fırıncı, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı... 1928 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice Müslim köyünde doğdu. Asıl adı Mehmet Nuri Güleç. Fırıncı, İstanbul'a ilk kez 1938 yılında geldikten sonra Nuruosmaniye Caddesinde İkbal Kıraathanesi sahibi oldu.

Said Özdemir abi nereli?

Said Nursî
Görev süresi 1918-1922
Kişisel bilgiler
DoğumMirzazâde Said 1878 Nurs, Hizan, Bitlis Vilayeti, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm (82 yaşında) Şanlıurfa, Türkiye
12 satır daha

Mehmet Fırıncı abi vefat etti kimdir?

Asıl adı Mehmet Nuri Güleç olan, aynı zamanda İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı olan Mehmet Fırıncı, bir süredir Bahçelievler'deki özel bir hastanede rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Durumu son günlerde gittikçe ağırlaşan ve böbrek rahatsızlığı da yaşayan Fırıncı, bu sabah hayatını kaybetti.

Fırıncı Kimdir?

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı olan Mehmet Fırıncı, 1928 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice Müslim köyünde dünyaya geldi. Asıl adı Mehmet Nuri Güleç'tir. ... Fırıncı, İstanbul'a ilk kez 1938 yılında geldiğini anlatarak, "Nuruosmaniye Caddesinde İkbal Kıraathanesi vardı.

Hüsnü Bayramoğlu abinin oğlu kimdir?

Hüsnü Bayramoğlu'nun oğlu Hıfzı Bayramoğlu ve yakınları, Eyüpsultan Camisi'nde cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul etti.