Kurumuş eski kan lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Kurumuş eski kan lekesi nasıl çıkar?
  2. Yatakta kan lekesi nasıl çıkar?
  3. Havludan kan lekesi nasıl çıkar?
  4. Kan lekesi hangi programda yıkanır?
  5. Döşekten kan lekesi nasıl çıkar?
  6. Yıkandıktan sonra kan lekesi nasıl çıkar?
  7. Yataktaki idrar lekeleri nasıl çıkar?
  8. Sandık Lekesi olmaması için ne yapmalı?

Kurumuş eski kan lekesi nasıl çıkar?

Kurumuş kan lekesini çıkarmanın en kolay yollarından biri lekeye diş macunu sürmektir. Lekenin üzerine kullandığınız diş macununu sürün ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra temiz bir bezle diş macununu koltuktan çıkarın. Leke kısa sürede ortadan kalkacaktır.

Yatakta kan lekesi nasıl çıkar?

1-2 yemek kaşığı amonyak ve içine 1 litre suyu bir kaba koyun ve karıştırın. Sonrasında ince çorap ile kurumuş kan lekesini silin ve daha sonra makinede yıkamaya atın. Bu yöntemi kuru bir beze sıkarak yatak, nevresim, halı ve koltuklarınızda da uygulayabilirsiniz.

Havludan kan lekesi nasıl çıkar?

Kanın bulaştığı kıyafete ilk olarak temiz bir havlu kağıtla ıslaklığı alınır ve kurutulur. Ardından soğuk suyla durulanıp yine soğuk suda 10 dakika bekletilerek lekenin yumuşaması sağlanır. Bekletmenin ardından yine de çıkmıyorsa çok bastırmadan çitilenir ve çıkarılmaya çalışılır.

Kan lekesi hangi programda yıkanır?

Yıkama ve Durulama Makinenizi 30°C veya 40°C'lik bir programa ayarlayın, lekeli kumaşı yıkayın. Seçtiğiniz deterjanın “çok kirli çamaşır” dozajını kullanın.

Döşekten kan lekesi nasıl çıkar?

Tuz ve suyu karıştırarak bir macun kıvamına getirin. Oluşan bu karışımı kumaşın, koltuğun, tişörtün veya başka bir yerden çıkarmak istediğiniz kan lekesinin üzerine sürün. Ardından bulaşık süngeri ile kurumuş kan lekesi olan bölgeyi ovalayın. Böylelikle, kan lekesi çıkacaktır.

Yıkandıktan sonra kan lekesi nasıl çıkar?

Yıkandıktan sonra kumaşta kan lekesini görürseniz kumaşı hemen ılık suya bastırmanız gerekir. Daha sonra bu suya bir çay bardağı kadar çamaşır sodası atıp 4-5 saat bekletmelisiniz. Bu işlemin ardından kumaşı ovmadan makineye atıp ön yıkamalı programda yıkarsanız lekenin çıkacağını görürsünüz.

Yataktaki idrar lekeleri nasıl çıkar?

Boş bir sprey şişesine ılık su ve beyaz sirke doldurup lekeli bölgeye bolca sıkın. Bu aşamada sirke ve idrar kokusu ağırlaşabilir; pencereyi açmanız işinize yarayacaktır. 5 dakika sonunda temiz havlularla ıslak bölgeye baskı, tampon uygulayın. Sıvıyı çektirdikten sonra lekeli bölgeye bolca karbonat serpin.

Sandık Lekesi olmaması için ne yapmalı?

Ilık su dolu bir leğenin içine süt koyarak sandık lekesi olan eşyalarınızı 3-4 saat boyunca bu suda bekleterek sandık lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda tuzlu suyun içinde de sandık lekesi olan ürünleri bekleterek lekelerden arındırılmasını sağlayabilirsiniz.