Yapay kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Yapay kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Yapıt kelimesinin Sesteşi nedir?
  3. Gös yer ne demek?
  4. IBID neyin kisaltmasi?
  5. Mühim değil ne demek?
  6. Gezmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yapay kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Yapay kelimesi; doğal olmayan, doğada karşılaşıldığından farklı olan anlamlarına gelmektedir. Bu vaziyette yapay kelimesinin zıt anlamı; doğal şeklindedir. Türk Dil Kurumu İnternet sitesinde yapay sözcüğü, doğal olarak belirtilmiştir. Yapay kelimesinin zıt anlamlısı; doğaldır.

Yapıt kelimesinin Sesteşi nedir?

Yapıt, Türk Dil Kurumu Sözlüğü içerisinde “emek sonucu ortaya konulan ürün” olarak tanımlanmaktadır. Bu manası ile yapıt sözcüğünün yerine aynı anlamı niteleyecek sözcük “eser” olarak kabul edilmektedir. Yapıt, kelimesinin eş anlamı sorulduğunda akla gelen en yaygın cevap eser olmaktadır.

Gös yer ne demek?

Bilginin hangi sayfadan alındığı basım tarihine müteakip (s) konulduktan sonra yazılmalıdır. Eğer arka arkaya iki notta aynı eserin aynı sayfası gösterilecekse ikisi de "gösterilen yer" manasına "gös. yer" veya "aynı yer" denilmelidir.

IBID neyin kisaltmasi?

Ibid, Latince ibidem'in kısaltmasıdır ve "aynı yerde, aynı eserde" demektir. Türkçede a.g.e. (adı geçen eser), a.y. (yazara ait son zikredilen yer), a.e.(aynı eser,yer) şeklinde dipnot göstermede kullanılır.

Mühim değil ne demek?

Mühim değil ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Önemsiz. "Paranın üstü kalsın, mühim değil."

Gezmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Seyahat kelimesinin en anlamlısı yolculuk kelimesidir. Yolculuk kelimesine ek olarak gezi ya da gezme kelimeleri de tercih edilebiliyor. Anlam bakımından hepsi aynı durumu ifade ediyor. Seyahat kelimesinin eş anlamlıları yolculuk, gez, ya da gezme olarak karşımıza çıkıyor.