Zıt panel tekniği nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Zıt panel tekniği nasıl uygulanır?
  2. Konuşma halkası nedir?
  3. Rulman tekniği ne demek?
  4. Akvaryum tekniği ne demek?
  5. Konuşma halkası tekniği nasıl?
  6. Grup 44 tekniği nedir?
  7. Rulman teknigi ne demek?
  8. Çember tekniği nasıl uygulanır?
  9. Tartışma yöntemi nedir?
  10. Kart gösterme tekniği nedir?
  11. Örnek olay yöntemi nedir?
  12. Istasyon tekniği ne demek?

Zıt panel tekniği nasıl uygulanır?

Zıt panel öğretim tekniği nasıl uygulanır? Her iki taraf da soru-yanıt grupları olarak yer değiştirir. Bilen, bu tekniğin, “işlenmiş konuları tekrar etme, gözden geçirme amacıyla uygulandığı”nı belirtiyor. Burada önemli olan, az bilinen ya da “açıklığa kavuşturulamamış” noktalara ağırlık verilmesidir.

Konuşma halkası nedir?

Konuşma halkası, öğrencilerin görüş farklılıklarını görmeye ve farklı görüşlere saygı göstermesine yarayan bir yöntemdir. Konuşma halkasının amacı; sınıf içinde güven ve saygı atmosferi oluşturmak, öğrenciler arasında ilişkileri ve iletişimi geliştirmektir.

Rulman tekniği ne demek?

Öğrencilerin iç içe iki çember oluşturacak şekilde oturarak soruna ilişkin olarak önce karşı karşıya oturanların daha sonra her biri ters yönde kayarak önceki tartıştığı öğrencinin yanındaki diğer öğrenciyle tartışarak birbirleriyle görüş alışverişinde bulundukları bir süreçtir (Açıkgöz, 2009).

Akvaryum tekniği ne demek?

Akvaryum tekniği, öğrencilerin birlikte çalışma ve tartışma becerilerinin geliştirilmesi için kullanılır. Kalabalık sınıflarda uygulanması zor olan bu teknik bilişsel alanın analiz, sentez ve değerlendirme basamaklarına uygun kazanımların öğretilmesini sağlar.

Konuşma halkası tekniği nasıl?

Görüş geliştirme tekniğinden farklı olarak oturarak yapılan bu teknikte öğrenciler sırayla konuşurlar. Yuvarlak bir cisim seçilerek elinde yuvarlak cismi tutanların konuşması istenir. Diğer öğrencilerin konuşmasına, tartışmasına izin verilmez. Öğrencilerden yanıt vermemek isteyenlere saygı gösterilmelidir.

Grup 44 tekniği nedir?

Öğretmen veya öğrenciler arasında karşılıklı konuşmaya dayanan bir iletişim tekniğidir. Bu teknikte öğretmen bir veya iki öğrenci ile karşılıklı konuşur, veya iki öğrenci bir konuda karşılıklı konuşurlar.

Rulman teknigi ne demek?

Rulman Eğitimi. Bu eğitimde katılımcılar, endüstride karşılaşacağı rulmanları tanır, fonksiyon ve çeşitlerini bilir. Bu sayede kullanılan rulmanları tanıyarak bakim ve ariza masraflarının önüne geçmiş olur.

Çember tekniği nasıl uygulanır?

çember tekniği nasıl uygulanır? & Geniş bir grup oturarak veya ayakta durarak geniş bir çember oluşturur. & Grup bir liderin öncülüğünde bir konuyu/sorun hakkında görüşlerini belirtir. & Halkadakiler, liderin sorusunu yanıtlar.

Tartışma yöntemi nedir?

Öğrencileri düşünmeye yönlendirmek, anlaşılmayan konuların açıklanması ve öğrenmenin pekiştirilmesi için öğretmen-öğrenci ve öğrenci-öğrenci etkinliklerinin üst düzeyde kullanıldığı bir yöntemdir. Öğrencilerin konuları ne düzeyde anladıklarının belirlenmesi için de bu yöntem kullanılabilir.

Kart gösterme tekniği nedir?

Öğrenilenleri gözden geçirme, değerlendirme yapma, karar verme gibi kazanımlara imkan vermek için renkli kartlara katılıyorum, katılmıyorum, kararsızım şeklinde anlamlar yükleyerek ileri sürülen bir bilgiyle ilgili ne düşünülüyorsa o düşünceye uygun kartı sıranın üzerine koyarak gerekçelerin açıklanması şeklinde ...

Örnek olay yöntemi nedir?

2 Örnek olay Tekniği Bir öğretim tekniği olan Örnek olay; bir olayın yazılı veya sözlü anlatılarak veya bir film göstererek konu ile ilgili öğrencilerin çözümleme, öneri ve düşüncelerini ortaya koyma tekniğidir. Burada temel amaç, örnek olayın çözümlemesinin öğrenciler tarafından yapılmasıdır.

Istasyon tekniği ne demek?

İstasyon Yöntemi, bütün sınıfın her aşamada (her istasyonda) çalışarak bir önceki grubun yaptıklarına katkı sağlayarak bir basamak ileri götürmeyi, yarım kalan işi tamamlamayı öğreten bir yöntemdir. İstasyonlar öğrencilerin eş zamanlı olarak çeşitli öğrenme aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri merkezlerdir.