Felsefede erek ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Felsefede erek ne anlama gelir?
  2. Erekte ne demek TDK?
  3. Erek metin ne demek?
  4. Ere ere ne demek Kurtcede?
  5. Teolojik nedir felsefe?
  6. Teleolojik açıklama nedir?
  7. Erkek neden ereksiyon halinde uyanır?
  8. Ehildirler ne demek?
  9. Edilgin ne demek TDK?
  10. Teoloji ne demek TDK?
  11. Teleolojik delili nedir?
  12. Teleolojik etik kuramı nedir?

Felsefede erek ne anlama gelir?

Ulaşılmak istenen nokta. Gerçekleştirilmesi düşünülen amaç. Yönelinen bir son nokta.

Erekte ne demek TDK?

TDK'de erek sözcüğünün açıklaması bir isim olarak, gerçekleştirmek amacıyla tasarlanan ve ulaşmak istenilen şey, amaç, maksat, hedef, gaye şeklinde açıklanmaktadır.

Erek metin ne demek?

Erek dile çevrilen metindir. Çeviri yaparken hedef kültürün normlarını ön plana alarak kaynak metindeki öğeleri erek kültüre uyarlamayı esas alan, daha çok hedef kültürdeki okuyucuyu dikkate alan kabul edilebilirlik düzeyindeki çevirilerdir.

Ere ere ne demek Kurtcede?

Kürtçede sıklıkla kullanılan "Erê" genelde karşıdakinin dediğini onaylamak için söylenir. Türkçede "Erê" kelimesi evet anlamına gelir.

Teolojik nedir felsefe?

Bir din felsefesi olarak teoloji, tanrı kavramı üzerinde durmaktadır. Doğaüstü güçleri, vahiyleri ve tanrının varlığına ilişkin sorulara cevap arar. Varlıkların kabulünü araştırır. Teoloji akademik çapında ele alınan bir disiplin olarak bu bilim ile uğraşanlara teolog ve ilahiyatçı denir.

Teleolojik açıklama nedir?

Teleoloji, yaşamı ve evreni ereklerle temellendiren ve açıklayan düşünce biçimidir. Nedensellikten farklı ve ona karşıt olarak teleoloji, her şeyin temelinde bir ereksellik/amaçlılık bulunduğunu, bir erekle belirlenmiş ya da bir ereğe yönelmiş olduğu fikrinden hareket eder.

Erkek neden ereksiyon halinde uyanır?

Erkeklerin erekte uyanmasının sebebi, rem uykusundan uyanmalarıdır. Sabahları en yüksek seviyesinde olan testosteron da gece ereksiyonunun sıklığını arttıran nedenlerden bir tanesidir. Gece idrarın birikmesi sonucu, idrar kesesinin omurgaya giden sinirleri uyarması da ereksiyona neden olur.

Ehildirler ne demek?

Herhangi bir işte yetenekli olan, başarılı olarak bir işi yapan erbap, sahip (eser, zevk), karı veya kocadan biri eş, cemaat ve topluluk olarak tanımlanır.

Edilgin ne demek TDK?

Dil devriminden sonra literatüre giren edilgin kelimesi, ''etmek'' fiilinden türetilmiştir. Aktif, faal ve etkin kelimeleriyle zıt anlamlı olan bu kelimenin sözlük anlamı hareket etmeyen ve pasif konumda olandır.

Teoloji ne demek TDK?

Bir din felsefesi olarak teoloji, tanrı kavramı üzerinde durmaktadır. Doğaüstü güçleri, vahiyleri ve tanrının varlığına ilişkin sorulara cevap arar. Varlıkların kabulünü araştırır. Teoloji akademik çapında ele alınan bir disiplin olarak bu bilim ile uğraşanlara teolog ve ilahiyatçı denir.

Teleolojik delili nedir?

Teleolojik delil ise evrende var olan düzen, güzellik ve onun bir amaca hizmet ediyor oluşu fikrine dayanır ve bizim yakın çevremizi ele alır. ... farklı formlarda ifade edilen kozmolojik delil ailesinden söz edilebilir.

Teleolojik etik kuramı nedir?

Teleolojik kuramlar, bireyin eylemlerinin sonuçları üzerine odaklanır. Yani bir eylemin iyiliğini veya kötülüğünü, doğruluğunu veya yanlışlığını eylemin sonuçları gösterir. Teleolojik yaklaşıma göre “iyi” demek, en çok sayıda insana, en fazla iyiliği getirmek demektir.