Universite kayıt yenileme nedir?

İçindekiler:

  1. Universite kayıt yenileme nedir?
  2. Kesin kayıt işlemi nedir?
  3. Universite öğrenci numarası nasıl öğrenilir?
  4. Elektronik kayıt yapmak zorunlu mu?

Universite kayıt yenileme nedir?

Kayıt yenileme işlemi, her akademik dönemin başında ilgili dönem ücretini ödedikten sonra ders kayıtları için belirlenmiş olan tarihlerde öğrenci bilgi sistemi üzerinden ders kayıtlarının tamamlanmasıyla gerçekleştirilmiş olur. Kayıt yenileme işlemleri hazırlık sınıflarında her modül başında yapılır.

Kesin kayıt işlemi nedir?

Ders onay işlemi tamamlandıktan sonra Danışman tarafından onaylanan derslerinin kaydının “KESİN KAYIT” butonu ile danışman tarafından kesinleştirilmesi gerekmektedir. Öğrencinin kaydı kesinleştikten sonra ders eklenip, çıkarılamaz. Kesin kayıt işleminden sonra kayıtlanma aşaması “KAYIT TAMAMLANDI” durumuna gelir.

Universite öğrenci numarası nasıl öğrenilir?

e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile girerek hizmetler bölümünden öğrenci bilgi sistemine tıklamalısınız. Ekrandaki sayfada gerekli işlemleri sağlayarak öğrenci numarasını veya okul numarasını öğrenebilirsiniz.

Elektronik kayıt yapmak zorunlu mu?

Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.