Muayene Randevusu alınmış araca ceza kesilir mı?

İçindekiler:

  1. Muayene Randevusu alınmış araca ceza kesilir mı?
  2. Arac muayeneleri iptal mi?
  3. Araç muayene ertelemesi ne zaman bitiyor?
  4. TÜVTÜRK Randevu kaç kez iptal edilebilir?
  5. Muayeneden geçemeyen araç ceza yazılır mı?
  6. Muayeneden geçemeyen araç tekrar randevu almak gerekir mi?

Muayene Randevusu alınmış araca ceza kesilir mı?

Ticari amaçlı kullanılan araçların yıllık olarak düzenli bir şekilde muayene raporu alır. Bununla birlikte zamanı gelmesine karşın işlemlerin yaptırılması durumunda muayenesiz araç kullanma cezası 291 TL'dir. Bununla birlikte %25'lik indirim için cezanın 15 günlük süre zarfında ödenmesi gerekir.

Arac muayeneleri iptal mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında araç muayene sürelerini uzattı. ... Buna göre, ile 3 Temmuz 2020 tarihleri arasında araç muayene süresi sona eren ve 17 Ağustos 2020 tarihine kadar muayanesi yaptırılamayan araçların süreleri tarihine kadar uzatıldı.

Araç muayene ertelemesi ne zaman bitiyor?

TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada, 30 Eylül'e kadar devam edecek olan ertelemenin sadece 3 Nisan-3 Temmuz 2020 tarihleri arasında muayene süreci dolacak olan motorlu taşıtlar için geçerli olduğu vurgulandı.

TÜVTÜRK Randevu kaç kez iptal edilebilir?

TÜVTÜRK muayene randevusunu iptal etmeden randevuya gidilmemesi tehlikelidir. Eğer bir kişi 3 kez randevu alıp iptal etmeden muayene istasyonuna gitmezse bir daha o sene içerisinde araç muayene randevusu alamaz ve aracını muayene ettiremez.

Muayeneden geçemeyen araç ceza yazılır mı?

Bu 1 ay izin, aracın eksikliklerini yaptırması için verilmektedir. Bu belgeyi, trafik polisi yada jandarma trafik personeline gösterdiğinizde, muayeneden dolayı ceza-i işlem yapılmaz. Ancak raporda yazan ağır kusurlardan ceza-i işlem yapılabilir. Bu sebeple eksiklikleri yaptırmadan trafiğe çıkmamanız gerekir.

Muayeneden geçemeyen araç tekrar randevu almak gerekir mi?

Muayenesi yaptırılan araçlar, muayeneden geçemedikleri durumda ücretsiz muayene tekrarı hakkı için muayenenin yapıldığı aynı istasyona veya aynı ildeki diğer tüm sabit muayene istasyonlarına gitmek zorundadır.