Afyonkarahisar ilceleri kaç tane?

İçindekiler:

  1. Afyonkarahisar ilceleri kaç tane?
  2. Afyon'un ilçeleri nelerdir?
  3. Afyonun kac ilcesi?
  4. Afyon iç Anadolu mu Ege mi?
  5. Afyon'un ilçelerini sayar mısın?
  6. Afyon ili nereye bağlı?
  7. Afyonkarahisar Ege mi?
  8. Afyon nüfusu kaç 2021?
  9. Afyon'un kaç tane köyü var?

Afyonkarahisar ilceleri kaç tane?

Afyonkarahisar'a bağlı bulunan 17 ilçe şu şekilde sıralanmaktadır: Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sandıklı, Sincanlı, Sultandağı, Şuhut.

Afyon'un ilçeleri nelerdir?

Afyonkarahisar ilinde mevcut ilçeler şunlardır: Başmakçı, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Bayat, Kızılören, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Sandıklı, Sincanlı, Sultandağı ve Şuhut'tur.

Afyonun kac ilcesi?

Afyonkarahisar, İç Batı Anadolu Bölümünde ve Ege Bölgesi yer alan bir ili ifade etmektedir. 2020 tarihli olan verilerine göre şehirde; Afyonkarahisar merkez ilçesi ile birlikte 18 tane ilçe, 60 tane belediye ve 422 tane köy bulunmaktadır.

Afyon iç Anadolu mu Ege mi?

Afyonkarahisar, Ege Bölgesi ve İç Batı Anadolu Bölümünde yer alan bir ildir.

Afyon'un ilçelerini sayar mısın?

Afyon Ege Bölgesinde yer almaktadır. İç Batı Anadolu bölümünün sınırında bulunur. Bolvadin, Şuhut, Sandıklı, Hocalar ve Dinar en ünlü ilçelerindendir.

Afyon ili nereye bağlı?

Afyonkarahisar (il)
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar'ın Türkiye'deki konumu
ÜlkeTürkiye
BölgeEge Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi
İlAfyonkarahisar
15 satır daha

Afyonkarahisar Ege mi?

Coğrafya. Türkiye'nin 81 ilinden biri olan Afyonkarahisar ili, Anadolu yarımadasının batıya yakın ortasında ve Ege Bölgesi'nin iç kesiminde yer alır. İç Anadolu yaylasının Ege kıyılarına açılan bir eşiği, bir geçidi durumundadır. Çevresinde Eskişehir, Konya, Isparta, Denizli, Uşak ve Kütahya illeri bulunur.

Afyon nüfusu kaç 2021?

Afyonkarahisar 2021 nüfusu, tahmini verilere göre 738.550. Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. Afyonkarahisar 2021 resmi nüfus bilgileri 2022 yılının başında açıklanacaktır.

Afyon'un kaç tane köyü var?

AFYONKARAHİSAR ilçelerine bağlı mahalle, köy sayıları ve isimleri listelenmiştir. AFYONKARAHİSAR ilinin plakası 3, AFYONKARAHİSAR ilinin ilçe sayısı 18, AFYONKARAHİSAR ilinin mahalle sayısı 443, AFYONKARAHİSAR ilinin köy sayısı 422.