İncir yetişme koşulları nedir?

İçindekiler:

  1. İncir yetişme koşulları nedir?
  2. Türkiye'de en çok incir nerede yetişir?
  3. İncir ağacı suyu sever mi?
  4. İncir ağacı nerede yetişir?
  5. En iyi incir nerenin?
  6. Incir ağacı kaç günde bir sulanır?
  7. İncir ağacına hangi gübre verilir?
  8. Incir ağacı iç Anadolu'da yetişir mi?
  9. Incir ağacı kaç derece soğuğa dayanır?
  10. Incir ağacı ne kadar su ister?
  11. Yazın ağaçlar kaç günde bir sulanır?

İncir yetişme koşulları nedir?

Sarı lop incirin en önemli ve verimli üretim alanı ise Ege bölgesinde Aydın ile çevresidir. ... Kışları ılık, yazları sıcak ve kurak yerleri seven bir meyve olan incir, yıllık ortalama sıcaklığın 18-20°C olduğu yerlerde yetiştirilir.

Türkiye'de en çok incir nerede yetişir?

Diğer Akdeniz ülkeleri de daha sonra ki sıralarda yer alır. İncir başlıca dış satım ürünümüz olarak ekonomiye katkı sağlar. Özellikle Ege bölgesinde üretimi fazla olan incir Türkiye'de en fazla Aydın yöresinde yetiştirilir.

İncir ağacı suyu sever mi?

İncir ağacı suyu oldukça fazla miktarda seven bir ağaç türüdür. Bu nedenle genellikle bol yağış alan bölgelerde yetiştirilmektedir. ... Özellikle ağaç üzerinde yer almakta olan incir meyvelerinin olgunlaşma zamanı olarak bilinen Mart- Nisan ayları arasında sulama işleminin yapılması gerekmektedir.

İncir ağacı nerede yetişir?

İncir ağacının anavatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya'dır. Türkiye'de en fazla Ege Bölgesi'nde yetişmektedir. İncir ılıman iklim bölgelerinde yetişen bir bitkidir. Kış mevsiminde ılık, yaz mevsiminde ise kuru ve sıcak yerleri severler.

En iyi incir nerenin?

1- Dünyanın en iyi inciri nerede yetişir Bu üretimin büyük çoğunluğu Aydın-İzmir yöresindedir. İklim şartları, havası ve doğası itibariyle en iyi incir Aydın ve İzmir illerinde yetişen incirlerdir.

Incir ağacı kaç günde bir sulanır?

İncir ağaçları yağışların yetersiz kalmaya başladığı ilkbahar ayları sonu yaz aylarının başlangıcında sulama işlemine gereksinim duymaktadır. Bu nedenle daha çok Haziran ayı sonu ile Temmuz ayı başında sulama işlemi yapılmaktadır.

İncir ağacına hangi gübre verilir?

Çiftlik gübresi, dekara 2-3 ton olarak hesap edilir. Bu miktar gübreyi dağıtmak için her 4 ağaç arasına 1-2 araba gübre bırakılır. Gübreyi ağaçların diplerine yığmak doğru değildir. Çiftlik gübresi hasattan hemen sonra verilir ve derhal sonbahar toprak işlemesi ile toprak yüzünde bekletmeden toprağa karıştırılır.

Incir ağacı iç Anadolu'da yetişir mi?

Ülkemizde Doğu Karadeniz'den başlayarak, Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde, Güneydoğu Anadolu'da ve İç Anadolu'daki nehir vadilerinde incir ağaçlarına rastlamak mümkündür. ... İncir kışları ılık, yazları sıcak ve kurak yerler ister. Yıllık ortalama sıcaklığın 18-20°C olduğu yerlerde yetişir.

Incir ağacı kaç derece soğuğa dayanır?

İncir ağacı subtropik yani ılıman iklim bitkisi olup yazları sıcak ve kurak yerleri, kışları ise ılık yerleri sever ve buralarda daha iyi yetişir. Kış aylarında maksimum -8 derece soğuğa dayanabilmektedir. Daha soğuk yerlerde yetiştirilmek istenirse iç mekânda yetiştirilme yapılmalıdır.

Incir ağacı ne kadar su ister?

SULAMA. İncir ağacının en uygun yağış isteği 625 mm dir. Yağış miktarının 550 mm. nin altına düşmesi durumunda sulama yapmak gerekir. Yıllık yağışın yeterli olmadığı yıllarda yağışların miktarına da bağlı olarak bir veya iki sulama yapmak yararlı ve hatta zorunludur.

Yazın ağaçlar kaç günde bir sulanır?

Yaz mevsiminde tüm bitkilerin su ihtiyacı artmaktadır. Bu nedenle; meyve ağaçlarının sağlıklı gelişmesini istiyorsanız düzenli aralıklarla sulama yapın. Sulama bulunduğunuz yerin sıcaklık derecesine göre iki günde bir, üç günde bir yapın.