Korner ne demek korner ne demek?

İçindekiler:

  1. Korner ne demek korner ne demek?
  2. Korner terimi nedir?
  3. Santra ne demek?
  4. Legal Türkçe ne demek?
  5. Gol terimi nedir?
  6. Asist anlamı ne demek?
  7. Kornerin futbolda karşılığı nedir?
  8. Taç kelime anlamı nedir?
  9. Degajene ne demek?
  10. Lego ingilizce ne demek?
  11. Neden gol denir?
  12. Asist nedir ne işe yarar?
  13. Asist oyun ne demek?
  14. FOAL ne demek futbolda?
  15. Futbolda topun kale çizgisini geçmesine ne denir?

Korner ne demek korner ne demek?

1. Futbolda topun bir oyuncu tarafından kendi kale çizgisinin dışına çıkarılması sonucu diğer takımın kazandığı, kale çizgisi ucundan yapılan serbest vuruş, köşe atışı. ...

Korner terimi nedir?

Köşe vuruşu veya korner vuruşu, futbolda topu oyuna sokma yöntemlerinden birisi. Topun tamamı, en son, savunma yapan takımın herhangi bir oyuncusuna dokunduktan sonra kale çizgisi dışına çıkmışsa karşı takım köşe vuruşu kazanmış olur.

Santra ne demek?

Futbolda oyunun başlatıldığı yere verilen ad, orta, merkez. ... Santra yapma: Futbolda oyunun başlangıcında ve gollerden sonra oyunu başlatmak için iki futbolcu arasında yapılan paslaşma.

Legal Türkçe ne demek?

Lego kelimesi Türkçe'de "oyuncak markası" anlamına gelir.

Gol terimi nedir?

Gol, futbol, hentbol, hokey ve buz hokeyi gibi spor müsabakalarında, topun kale çizgisini geçmesi ile kazanılan sayının isimdir. Birçok futbol terimi gibi bu sözcük de Türkçeye İngilizceden girmiştir. ... Türkçede ise gol sadece sporlarda kale çizgisini geçtikten sonraki olaya denir.

Asist anlamı ne demek?

Asist in Türkçe karşılığı nedir? Sayı veya gol pası.

Kornerin futbolda karşılığı nedir?

Köşe atışı: ... *korner vuruşu : köşe vuruşu.

Taç kelime anlamı nedir?

Taç manası nedir? Soyluluk, iktidar, güç veya hükümdarlık sembolü olarak başa giyilen, değerli taşlarla süslü başlık. Gelinlerin başlarına takılan süs. Bazı tarikatlarda şeyhlerin giydikleri başlık.

Degajene ne demek?

Degaje ne demek spor? Dökümlü, hafif açık, serbest yaka.

Lego ingilizce ne demek?

"lego" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç toy block i.

Neden gol denir?

Gol, futbol, hentbol, hokey ve buz hokeyi gibi spor müsabakalarında, topun kale çizgisini geçmesi ile kazanılan sayının isimdir. ... Türkçede ise gol sadece sporlarda kale çizgisini geçtikten sonraki olaya denir.

Asist nedir ne işe yarar?

ASİST yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması ve ekspektorasyonun (balgamın atılabilmesi) kolaylaştırılması gereken kronik bronkopulmoner (bronş ve akciğer) hastalıkların tedavisinde kullanılan mukolitik (balgamı, mukusu parçalayan) bir ilaçtır.

Asist oyun ne demek?

Artık yere düşürdüğümüz adamı bir takım arkadaşımız öldürürse öldürme sayısını oyun bize veriyor, yerdeki düşmanın sonunu getiren kişiye ise asist veriyor. ... Oyuna bir de zombi modu geliyor.

FOAL ne demek futbolda?

Futbol oyuncularının maç boyunca futbol kurallarına aykırı olarak yaptıkları hareketlerin tümü, faul olarak adlandırılır. Eğer bir oyuncu, ceza sahası içindeyken rakip takım oyuncusuna faul yaparsa penaltı verilir.

Futbolda topun kale çizgisini geçmesine ne denir?

Aşırtma: Oyuncunun topu havalandırarak kaleye ya da takım arkadaşına ulaştırması, bu pas şeklinde rakip takımın oyuncularının topa ulaşmasının engellenmesi amaçlanıyor. Aut: Oyuncu, topu rakip kaleye atar ve top kale üzerinden ya da yanından çizginin dışına çıkarsa bu duruma “aut” deniyor.