Avokado maskesi nasıl yapılır evde?

İçindekiler:

  1. Avokado maskesi nasıl yapılır evde?
  2. Avakado ile yüz maskesi nasıl yapılır?
  3. Avokado cilt için nasıl kullanılır?
  4. Avokado yağı cilde sürülür mü?
  5. Avakado dolaba konur mu?
  6. Avokado Difrizde nasil saklanir?
  7. Avokado yağı ciltte ne işe yarar?
  8. Avakado cilde sürülür mü?
  9. Avokado uzun süre nasıl saklanır?

Avokado maskesi nasıl yapılır evde?

Avokadoyu çatalla ezelim. Yapışkan bir form elde edene kadar yoğurt ve balla karıştıralım. Ardından fırça ya da parmaklarınızla yüzünüze uygulayın. 10-15 dakikanın sonunda çok ılık suyla durulayın.

Avakado ile yüz maskesi nasıl yapılır?

Yapılışı; Avokadoyu çatalla ezin. Püre haline gelen avokadoyu içerisine bal ve yoğurdu ilave ederek iyice karıştırın ve temiz cildinize maskeyi uygulayın. 10-15 dakikanın ardından yüzünüzü yıkayın.

Avokado cilt için nasıl kullanılır?

İçindeki yumuşak kısmı çatalla ezerek püre kıvamına getirin. Püre haline gelen avokadonun içine bir çorba kaşığı balı ekleyin. Ardından iyice karıştırarak hamur gibi bir kıvama, yani yüze sürülebilecek maske kıvamına getirin. Karışım homojen bir kıvama geldikten sonra temiz cilde maskeyi masaj yaparak iyice yedirin.

Avokado yağı cilde sürülür mü?

Avokado yağı, cildin hemen her yerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Özellikle gözaltları gibi hassas olan deri bölgesinde de avokado yağı oldukça rahat bir şekilde kullanılabilir. Avokado yağını kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise yağın masaj yapılarak uygulanmasıdır.

Avakado dolaba konur mu?

Olgun ve tüm avokadolar: Avokado plastik poşetin içine konulup havası çekilerek buzdolabında saklanabilir fakat meyve kesilmediği ve havayla bir teması olmadığı için bu işlem atlanabilir. Yine de bu yöntem avokadonun yaşam süresini birkaç gün uzatacaktır. Olgun avokadolar oda sıcaklığında saklanmamalıdır.

Avokado Difrizde nasil saklanir?

Avokadoyu çatalla ezerek püre haline getirin. Avokado püresine limon suyu ekleyin ve kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Bu yöntemle avokado püresini buzlukta 3-4 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.

Avokado yağı ciltte ne işe yarar?

Oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı olan bu yağ, cildin direncini artırırken elastik yapısını da korur. Tüm bu özellikleriyle kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini azaltır. Bu sayede avokado yağı göz çevresi bölgesinde hem nemlendirici hem de yaşlanma karşıtı bir ürün olarak kullanılabilir.

Avakado cilde sürülür mü?

Doğal avokado maskesinin cilde faydalarını şöyle saymak mümkün: Cildin kaybettiği yağ oranını geri kazandırıyor. Cildi nemlendiriyor ve pamuksu yumuşaklıkta bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Akne ve sivilceleri geçiriyor; içinde Omega 3 sayesinde ciltteki yaralar, yanıklar, kesikleri iyileştiriyor.

Avokado uzun süre nasıl saklanır?

Olgun ve tüm avokadolar:
  1. Avokado plastik poşetin içine konulup havası çekilerek buzdolabında saklanabilir fakat meyve kesilmediği ve havayla bir teması olmadığı için bu işlem atlanabilir. Yine de bu yöntem avokadonun yaşam süresini birkaç gün uzatacaktır.
  2. Olgun avokadolar oda sıcaklığında saklanmamalıdır.