Muzun mevsimi ne zaman?

İçindekiler:

  1. Muzun mevsimi ne zaman?
  2. Yaş incir mevsimi ne zaman?
  3. Kavun hangi ayda olgunlaşır?
  4. Bezelye hangi gübre verilir?
  5. Bezelye ne kadar sürede yetişir?
  6. Bezelye dondurucuya nasıl konulmalı?

Muzun mevsimi ne zaman?

Soğuk algınlığıyla mücadele etmek ve daha soğuk günlere enerji dolu girmek için kışın bereketli meyvesi narı Aralık ayında bolca tüketebilirsiniz. Yüksek C vitaminiyle nar, içerdiği antioksidanlar sayesinde kandaki oksitlenmeyi engeller; kalp damar hastalıklarına karşı vücudumuzu korur.

Yaş incir mevsimi ne zaman?

Taze incir, ülkelerin iklim şartlarına göre değişmekle birlikte yaz aylarında olgunlaşır. Ülkemizde taze incir tüketmek için Haziran ayını beklemelisiniz.

Kavun hangi ayda olgunlaşır?

Kırkağaç kavunu ağustos ve eylül aylarında toplanır. Eğer hasat yapmak istiyorsanız koparılan kavunları kesinlikle güneş altında tutmayınız.

Bezelye hangi gübre verilir?

Azot(N):3-4 kg/da, Fosfor(P): 8-10 kg/da, Potasyum(K): 20 kg/da olacak şekilde yapılan gübreleme ideal bir gübrelemedir. Bezelye bitkisi fosforlu ve potasyumlu gübrelemeye çok iyi tepki verir.

Bezelye ne kadar sürede yetişir?

İklim şartları uygun olan durumda olmasına da bağlı olarak Kasım ayından başlayarak Mayıs ayına kadar geçen süre boyunca ekim yapılabilir. Bezelye Tohumu Kaç Günde Çimlenir? Bezelye tohumları için çimlenme süresi 6-7 gün olarak bilinmektedir. Ortalama olan bu sürenin 10 güne kadar uzaması normal kabul edilmektedir.

Bezelye dondurucuya nasıl konulmalı?

Dondurucuda Bezelye Saklama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bezelyeleri ayıklayarak sudan geçirelim.
  2. Biraz bekleyip suyu süzülünce buzdolabı poşetlerine doldurarak derin dondurucuya kaldıralım.
  3. Kışın yemeklerde ve salatalarda afiyetle kullanabilirsiniz.
BE