Mabed ne demek Eodev?

İçindekiler:

  1. Mabed ne demek Eodev?
  2. Mabet ve mabut ne demek?
  3. Çehre kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Çehresi bozulmak ne demek?
  5. Iftihar eden ne demek?
  6. Namahrem ne demek TDK?
  7. Namahrem kimlere denir?
  8. Tasavvufta vecd ne demek?
  9. Cezbe ve vecd nedir?
  10. Cezbe tutulmak ne demek?
  11. Sülük ve cezbe ne demek?
  12. Sâlikin ne demek?

Mabed ne demek Eodev?

Özel bir konuda, sevgi ve saygı ile bağlanmanın ortaya konulduğu yer. Tapınak, ibadet yeri, ibadethane.

Mabet ve mabut ne demek?

Abd, “Kul” demek. Mabed, Kulluk görevi olarak yapılan ibadetin yapıldığı yer. Mabud ise “Kendine kulak görevi yapılan ibadet edilen”, yani “Allah”, İbadet ise kulluk görevi. ... İbadetin şeklini, Allah, Resul ve Kitap belirler!

Çehre kelimesinin eş anlamı nedir?

Çehre kelimesinin eş anlamı 9 adet karşılığı bulunmaktadır. Çehre ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Çehre sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler didar, görünüş, kimlik, nüsha, sima, surat, suret, tarz ve yüz sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Çehresi bozulmak ne demek?

Çehresi bozulmak deyiminin anlamı ve açıklaması Somurtmak, yüzü düşmek.

Iftihar eden ne demek?

iftihar etmek Kıvanç duymak, övünmek. Be proud of, take pride in, take a pride in, boast, exult, pique oneself on smth., pride oneself, swell.

Namahrem ne demek TDK?

sf. (na:mahrem) 1. Evlenmelerinde yasa bakımından sakınca olmayan (kadın ve erkek). 2. esk. Yabancı, el: “Doğrusunu isterseniz beni aldatmamıştır; ama namahrem karşısında oynamıştır.” -S. F.

Namahrem kimlere denir?

Mahrem: Haram olan, yani bir kadının evlenmesi dinen caiz olmayan akrabalar demektir. Nâmahrem: Haram olmayan, yani bir kadının evlenmesinde; dinen bir mahzur olmayan erkek demektir. Bu erkeklerin kimler olduğu her iki âyette de bildirilmiştir.

Tasavvufta vecd ne demek?

Vecd, vecit ya da ekstaz, kimi sözlüklerde «ruhun dünyevi gerçeklikten kurtulduğu kendinden geçme ve coşkunluk hali» olarak tanımlanmakta olup, kişinin bilinci ve hafızası yerinde olmakla birlikte kendisine (dünyevi-fiziksel varlığına, duyumlara) ilişkin hiçbir algılamasının olmadığı ve kişinin tümüyle kendisi ...

Cezbe ve vecd nedir?

Sözlükte "çekmek" anlamına gelen cezbe, tasavvufta "Hakk'ın kulu kendine çekmesi ve âniden yüce huzuruna yükseltmesi" demektir. ... Cezbe sırasında kul ruhuyla hakikatin kaynağına ulaşır, Allah'ın dışında her şeyi unutarak kendinden geçer ve kulluğundan habersiz hale gelir; vecd ve istiğrak haline girer.

Cezbe tutulmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir duygu veya bir inanışın etkisiyle aşırı ölçüde coşup kendinden geçmek.

Sülük ve cezbe ne demek?

Cezbe, seyr-i sülük, velayet, tarikat tasavvuf namı verilen ve mukarrebinler yolunda görülen bir haslettir. Cezbe, çekilme anlamlarına da gelmektedir. Ferdiyet veya hakikat meşrebinde, ebrar yollarında ilahi cezbelere rastlanmaz. Manevi, ruhani bir hizmet yolu olan tarikat meşreplerinde cezbeye çok ehemmiyet verilir.

Sâlikin ne demek?

sâlikîn ~ سالكين sâlikîn ::: (a. s. sâlik'in c.) : sâlikler, bir tarikata veya bir mesleğe bağlanmış olanlar, (bkz. : sâlikân).