Ayıplı Mal kaç gün içinde satıcıya ihbar edilir?

İçindekiler:

  1. Ayıplı Mal kaç gün içinde satıcıya ihbar edilir?
  2. Ayıplı mal durumunda satıcı ne yapmalıdır?
  3. Ayıplı mal nasıl olur?
  4. Ayıplı malda ihtar zorunlu mu?
  5. Ayıplı Araç davası ne kadar sürer?
  6. Ayıplı mal için nereye başvurulur?
  7. Tüketici Mahkemesine başvuru ücreti ne kadar?
  8. Aldığımız ürün ayıplı ise haklarımız nelerdir?
  9. Ayıplı mal nedir kısaca bilgi?
  10. Ürünün misliyle değişim ne demek?
  11. Ayıplı aracın iadesi nasıl yapılır?
  12. Fulla iade var mı?
  13. Ürün iadesi için fiş gerekli mi?
  14. Internetten gelen ürün nasıl iade edilir?

Ayıplı Mal kaç gün içinde satıcıya ihbar edilir?

1 Ticari Satışlar için de, benzer şekilde külfetler düzenlenmiştir. 6102 Sayılı TTK m.

Ayıplı mal durumunda satıcı ne yapmalıdır?

Satıcının ayıplı mal teslim etmesi durumunda TBK alıcıya bazı seçimlik haklar tanır. Bu haklar TBK m. 227'de sıralanır. Buna göre, “Satıcının satılanın ayıplarından sorumlu olduğu hâllerde alıcı, aşağıdaki seçimlik haklardan birini kullanabilir: Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme.

Ayıplı mal nasıl olur?

Satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan, Muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, Tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar ayıplı maldır.

Ayıplı malda ihtar zorunlu mu?

Malın ayıplı olduğu hususu satıcıya ihtar çekmek suretiyle bildirilmelidir. İhtarın içeriğinde ise hangi seçimlik hakkın kullanılmak istendiği belirtilmelidir. İade, değişim, onarım ya da indirim gibi.

Ayıplı Araç davası ne kadar sürer?

Ayıplı araç davası ne kadar sürer sorusunun hukukumuza göre net bir cevabı bulunmamaktadır. Davanın olağan süresi ortalama 1 yılı bulabilmektedir.

Ayıplı mal için nereye başvurulur?

Ayıplı mal ile ilgili nereye başvurulur? 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre; Tüketici Hakem Heyetleri ve/veya Tüketici Mahkemeleri'ne müracaat edebilir.

Tüketici Mahkemesine başvuru ücreti ne kadar?

Miktarınız 2019 yılı için 5.

Aldığımız ürün ayıplı ise haklarımız nelerdir?

Bu seçimlik haklar şu şekildedir;

  • Satın alınan ayıplı ürünü geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönebilir,
  • Satılanın geri verilmesi istenilmiyorsa ayıp oranında indirim isteyebilir,
  • Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, tüm masraflar satıcıya ait olarak onarım isteyebilir,

Ayıplı mal nedir kısaca bilgi?

Ticaret kanununda belirtilen tanımı ile ayıplı mal; etiketinde, ambalajında, reklamında bildirilenlere uyulmayan, standardında veya teknik düzenlemesinde hata ve eksik olan; tüketicinin beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran, her türlü maddi, ekonomik ve hukuki eksiklikleri içeren maldır.

Ürünün misliyle değişim ne demek?

Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme.

Ayıplı aracın iadesi nasıl yapılır?

Ancak bizim tavsiyemiz tüketicinin noterden veya iadeyi taahhütlü bir şekilde ihbarını yapmasıdır. Peki Tüketici ayıplı aracın bedelinin iadesi veya misli ile değişimi istemesi için aracı satıcıya teslim etmesi gerekmektedir.

Fulla iade var mı?

Online alışverişinizde almış olduğunuz ürünleri sadece sitemiz üzerinden talep oluşturarak veya 06 numaralı Müşteri Hizmetlerimizi arayıp destek alarak iade edebilirsiniz.

Ürün iadesi için fiş gerekli mi?

Pek çoğumuz mağaza ve marketlerde şöyle bir yazıyla karşılaşırız: “Sayın Müşterilerimiz, 3065 Sayılı KDV Kanununun 54 Seri No.lu genel tebliğine göre ürün iadelerinde fiş veya fatura ibrazı zorunludur. Fiş veya fatura aslı olmadan ürün iade ve değişimi yapılamamaktadır.”

Internetten gelen ürün nasıl iade edilir?

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde, malın size teslim tarihinden itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkınız bulunmaktadır. Sipariş verdikten hemen sonra, daha mal teslim edilmeden vazgeçerseniz, teslimi beklemeye gerek yoktur.