Dünyanın küre olduğunu kanıtlama dan önce şekli ile ilgili ortaya atılan görüşler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Dünyanın küre olduğunu kanıtlama dan önce şekli ile ilgili ortaya atılan görüşler nelerdir?
  2. Dünyanın şeklinin küreye benzediğini nasıl anlarız?
  3. Dünyanın küre şeklinde olduğunu kanıtlayan olaylar nelerdir kısa?
  4. Dunyanin Kureye Benzedigini nasil ispat ederiz?

Dünyanın küre olduğunu kanıtlama dan önce şekli ile ilgili ortaya atılan görüşler nelerdir?

Aristo. Aristo, Pisagor'dan İki Yüzyıl Sonra, gözlemleri sonunda Dünya'nın yuvarlak olduğunu savunmuştur. Aristo Ay tutulması sırasında Dünya'nın, Güneş ve Ay arasına girdiğini biliyordu. Bir gece Ay tutulmasını izlediği sırada Dünya'nın; Ay'ın üzerine düşen gölgesinin yuvarlak olduğunu fark etmişti.

Dünyanın şeklinin küreye benzediğini nasıl anlarız?

Dünya üzerinde Güneşin yavaş bir şekilde doğması ve batması Dünya'nın küre olduğunun bir kanıtıdır. Eğer Dünya düz bir şekle sahip olsaydı Güneş hemen doğacak ve hemen batacaktı.

Dünyanın küre şeklinde olduğunu kanıtlayan olaylar nelerdir kısa?

Soru : Dünya'nın bir küre şeklinde olduğunu kanıtlayan olaylar nelerdir? Güneş doğarken yada batarken yavaş yavaş doğar ve batar . Eğer dünya düz olsaydı birden bire doğar ve batardı. Yaklaşan bir gemiyi izlediğimizde geminin önce bayrağını yaklaştıkça direğini ve sonradan da teknesini görürüz.

Dunyanin Kureye Benzedigini nasil ispat ederiz?

Dünyanın şeklinin küreye benzediğini nasıl ispat edecek olursak; Güneşin batışı ve doğuşu bildiğimiz üzere yavaş yavaş gerçekleşir. Ve bu Dünya'nın küreye benzediğini ispat eder. Eğer küre gibi olmayıp düz olsaydı hemen doğup hemen anında batardı.