Öğretmenlerin ek dersi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlerin ek dersi ne kadar?
  2. Ek ders ücreti nasıl hesaplanır?
  3. 30 saat derse giren bir öğretmen kaç saat ek ders alır?
  4. 32 saat derse giren bir öğretmen kaç saat ek ders alır?
  5. 16 saat ek ders ne kadar?
  6. Sınıfı olan öğretmen kaç saat ek ders alır?
  7. Rehberlik dersinden ek ders alınır mı?
  8. Rehberlik fiili ders sayılır mi?
  9. Kaç saatten sonra ek ders ücreti alınır?
  10. 12 saat derse giren öğretmen kaç saat ek ders alır?

Öğretmenlerin ek dersi ne kadar?

Öğretmen ek ders ücret zammı enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Bu değerlendirmenin ardından, 2021-2022 sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti 18,21 TL olarak belirlendi. Devlet okullarında çalışan ücretli ve kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti ise 21,46 TL oldu.

Ek ders ücreti nasıl hesaplanır?

Ek ders hesaplama için kullanılan en basit yöntem toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders sayısını çıkarmaktır. Aynı zamanda sınıf öğretmenliği olması halinde ekstra 2 saat ek ders eklenmelidir. Ayrıca verilen ders sayısı 10 un her katında 1 saat ek ders eklenir.

30 saat derse giren bir öğretmen kaç saat ek ders alır?

Haftalık olarak hesaplanan tabloya göre; 30 saat derse giren bir branş öğretmeni 18 saat ek ders ücreti alır. 29 saat derse giren bir branş öğretmeni 16 saat ek ders ücreti alır. 28 saat derse giren bir branş öğretmeni 15 saat ek ders ücreti alır. 27 saat derse giren bir branş öğretmeni 14 saat ek ders ücreti alır.

32 saat derse giren bir öğretmen kaç saat ek ders alır?

Branş öğretmenlerine toplam girdikleri ders sayısında (aylık okuttuğu dahil) her 10 derse 1 saat ekleme yapılıyor. Yani yukarıdaki öğretmeni hesaplarsak; 26 saat + 6 saat DYK = 32 saat yapar. Bu öğretmenin 32/10= 3 saat daha haftalık ek dersine ekleme yapılır.

16 saat ek ders ne kadar?

19 saat derse giren bir branş öğretmeni 5 saat ek ders ücreti alır. 18 saat derse giren bir branş öğretmeni 4 saat ek ders ücreti alır. 17 saat derse giren bir branş öğretmeni 3 saat ek ders ücreti alır. 16 saat derse giren bir branş öğretmeni 2 saat ek ders ücreti alır.

Sınıfı olan öğretmen kaç saat ek ders alır?

Sınıf Öğretmeni Ek Dersi Nasıl Hesaplanır? Sınıf öğretmenleri haftada 18 saat aylık (maaş) karşılığı ve ilave olarak 12 saatte zorunlu ek ders okutmakla görevlidirler. Sınıf öğretmenlerinin ders dışı hazırlık planlamadan 3 saat ve varsa nöbeti ile birlikte haftalık ek dersi 18 saat olabilmektedir.

Rehberlik dersinden ek ders alınır mı?

Not : 8sınıf ve 12. Sınıf rehberlik dersi bu sınıf düzeylerinde fiilen derse girilerek her ne kadar yerine getirilirse de normal ek ders hesabında rutin müfredat kapsamı dışında bırakılarak sadece rehberlik 2 ek dersi ücreti olarak hesaplanır.

Rehberlik fiili ders sayılır mi?

Bilindiği üzere,MEB Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 11. ... Dolayısıyla, Rehberlik ve Kariyer Planlama dersi de haftalık fiilen okutulan dersler içinde bulunduğu için her 10 saat ders için 1 saat hazırlık ve planlama ek ders ücreti hesabında dikkate alınır.

Kaç saatten sonra ek ders ücreti alınır?

Bir hafta boyunca girilen derslerden maaş karşılığı olan 15 saat çıkarılır.15 ile 20 saat arasındaysa 1 saat, 19 ile 30 saat arasındaysa 2 saat, 30 saat ve üstü ise 3 saat ek ders ilave edilir. Bu ilave edilen hazırlık ve planlama ek dersidir, 10 saate 1 saat olarak değerlendirilir.

12 saat derse giren öğretmen kaç saat ek ders alır?

Örnek : Haftada 12 saat derse giren ve klüp veya sınıf rehber öğretmenliği görevi olan bir öğretmene maaş karşılığını doldurup doldurmadığına bakılmaksızın bu görevlerinden dolayı 2 saat ek ders yazılır.