Maaşımdan yapılan kesintileri nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Maaşımdan yapılan kesintileri nasıl öğrenebilirim?
  2. 4c emekli aylığı ne kadar?
  3. Emekli aylığından kesinti neden olur?
  4. Emekli aylığı kesintisi kişi borcu nedir?
  5. Aylık brüt maaşımı nasıl öğrenebilirim?
  6. Emekli aylığından kesinti yapılır mı?
  7. Emekli maaşında vergi var mı?
  8. Emekli maaşı aylık borcu kesintisi ne demek?

Maaşımdan yapılan kesintileri nasıl öğrenebilirim?

– Öncelikle e-devlet kapısında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu girin. – Ardından hizmetler bölümünden hangi sigorta tipinden emekli olduysanız onun kesinti sorgulama hizmetini bulup sorgulamaya başlayabilirsiniz.

4c emekli aylığı ne kadar?

4C SGK Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım? 4C'ye mensup olan kamu çalışanları, 2019 yılı itibari ile en düşük 2.379 TL emekli maaşı alırlar. 2020 yılında yapılan son düzenleme ve yapılan zam ile yeniden belirlenmiştir.

Emekli aylığından kesinti neden olur?

EMEKLİ MAAŞINDA NEDEN KESİNTİ OLUR? – Devlete olan borçlarınızdan veya bu borçların icra takibine girmesinden dolayı aylığınızdan ¼ oranında bir kesinti yapılır. – Nafaka borcunuz var ise ve bu durum dolayısı ile dava edilmişseniz emekli maaşınız nafaka bedelinden azsa tamamına el konur.

Emekli aylığı kesintisi kişi borcu nedir?

1. Devlet kurumuna borçlu olmanız ( vergi borcu gibi...) ve bu borcun icra takibine düşmesi sonucunda aylığınıza 1/4 oranında kesinti uygulanır. ... Emekli olmanıza rağmen çalışmaya devam ediyorsanız emekli maaşınızdan Sosyal Güvenlik destekleme prim kesintisi yapılır.

Aylık brüt maaşımı nasıl öğrenebilirim?

E Devlet'e giriş yaptıktan sonra e-hizmetler kısmından Maliye Bakanlığı başlığı altında e- Bordro hizmetini görüntüleyebilir, yıl ve ay seçimi yaparak sorgulama yapılabilir. Maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan “Yazdır” butonu yardımıyla yazdırabilir.

Emekli aylığından kesinti yapılır mı?

Eskiden Bağ-Kur kapsamında ve vergi mükellefi olan ya da şirket ortaklarından maaşlarından yüzde 10 kesinti yapılırdı. Bu uygulama 2016 yılından itibaren kaldırıldı. Bugün artık emekli olduktan sonra ticari faaliyette bulunmaya devam edenlerin emekli maaşlarında kesinti yapılmıyor, bu kişiler prim de ödemiyor.

Emekli maaşında vergi var mı?

Yıl içinde emekli olup maaş almaya başlayanlar diğer şartları taşıyorlarsa bir sonraki yıl için müracaat ederek vergi ödemeyecekler. Yani 2019 yılı içinde emekli olanlar 2020 yılında emlak vergisi ödemeyecek.

Emekli maaşı aylık borcu kesintisi ne demek?

Herhangi bir devlet kurumuna ödemediğiniz vergi gibi borçlarınız olması durumunda bu borcun icra takibine düşmesi sonucu emekli maaşınızdan 1/4 oranında bir kesinti yapılıyor. Emekli olduğunuz halde sigortalı bir işte çalışmaya devam ediyorsanız emekli maaşınıza sosyal güvenlik destekleme primi kesintisi de yansıyor.