Öğütülmüş zerdeçal nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Öğütülmüş zerdeçal nasıl kullanılır?
  2. Zerdeçal suya katılır mı?
  3. Zerdeçal karabiber zeytinyağı karışımı nasıl tüketilir?
  4. Zerdeçal aç karnına mı tok karnına mı?

Öğütülmüş zerdeçal nasıl kullanılır?

Zerdeçalın en sık kullanımı çay ve baharat şeklindedir. Zerdeçal çayı yapmak için yaklaşık 1 litre kaynamış suya 1-2 tatlı kaşığı toz zerdeçal eklenerek demlenebilir. Demleme işlemi 10 dakika sürmelidir. Daha sonra zerdeçal tozu sudan süzülerek çayı içilebilir.

Zerdeçal suya katılır mı?

1 su bardağı kadar suyu kaynatın ve ılımaya bırakın. Su ılıdıktan sonra içine toz ya da taze zerdeçalı ve bir tutam karabiberi ekleyin. Eğer taze zerdeçal kullandıysanız bir süre demlenmesini bekleyip taneleri içinden çıkarın. Eğer toz zerdeçal kullandıysanız bir kaşıkla güzelce karıştırıp ılıkken afiyetle için.

Zerdeçal karabiber zeytinyağı karışımı nasıl tüketilir?

Çeyrek çay kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı zeytin yağı, çeyrek çay kaşığından az taze çekilmiş karabiber. Bu üç maddeyi bir fincanda karıştırın. Karışımı sade ya da salatalarınıza, çorbalarınıza, yemeklerinize katarak tüketebilirsiniz. Eğer, pişmiş yemeğe koyacaksanız, yemeğin sonuna ekleyin.

Zerdeçal aç karnına mı tok karnına mı?

Reflüye iyi geliyor: Zerdeçal, mide asitlerini yatıştırıyor ve reflü ağrılarını dindiriyor. Ancak tok karnına alınması gerekiyor. Aç karnına alınan zerdeçal tam aksine reflüyü tetikliyor. Kemik kırıklarının iyileşmesini hızlandırır: 2.5 cm'lik bir parça zerdeçal eklenmiş bir bardak süt, 15 dakika kaynatmadan pişirilir.