Türkçede kaç tane hece vardır?

İçindekiler:

  1. Türkçede kaç tane hece vardır?
  2. De bir kelime mi?
  3. Evet cümle midir?
  4. Evet Hayır edat mı?
  5. Geliyorum kelimesi cümle midir?

Türkçede kaç tane hece vardır?

Türkçede hece çeşitleri Türkçe bir hecede en fazla dört ses bulunabilir. Türkçede, heceyi oluşturan seslerin sayısına ve bu seslerin hecedeki yerine göre altı çeşit hece vardır: (Aşağıdaki kısaltmalarda Ü ünlü, sesli yerine; S ünsüz, sessiz yerine kullanılmıştır.)

De bir kelime mi?

Cevap: Açıklama: İçin, ama gibi kelimeler Edat olarak adlandırılabilir.

Evet cümle midir?

Evet, hayır, peki gibi sözcüklerin ünlem olduğunu söyleyenler, bu sözcüklerin ünlemler gibi cümle değerinde olduğunu, bu nedenle bunları da ünlem sınıfına dâhil etmek gerektiğini (TGS, Karahan, 2011: 620-621) veya cümle içinde bu sözcüklerin cümlenin ögesi olarak gösterilemeyeceğini bu nedenle evet, hayır‟ın ünlem ...

Evet Hayır edat mı?

Sözcük türleri konusunda da ikilemler vardır.Evet, peki; hayır, yok… Gibi sözcükler; belirteç (zarf), ilgeç (edat) mi? Bu sözcükler, sorulara yanıt oldukları için belirteç; anlam ilgileri kurdukları için ilgeçtir. Diğer yandan “evet”,”peki” onaylama; “hayır”,”yok” onaylamama ilgisi kurduğu için ilgeçtir.

Geliyorum kelimesi cümle midir?

→ "Geliyorum" sözcüğü cümledir. Geliyorum fiil yani eylemdir. ... Bir sözcüğün cümle olarak kabul edilebilmesi için bir yargı bildirmesi gerekmektedir.