Sebep kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Sebep kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Soru kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  3. Soru kelimesinin zıt anlamı nedir?
  4. Soru kelimesinin eş seslisi nedir?
  5. Yokuş kelimesinin zıt anlamlısı var mı?
  6. Fikirin eş anlamlısı nedir Eodev?
  7. Hayat ve Yaşam eş anlamlı mıdır?

Sebep kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Sebep kelimesinin eş anlamlısı "neden"; zıt anlamlısı ise "sonuç" kelimesidir. Bunları kullanarak örnek cümle kuralım: Hastalığının sebebi bulunamadı.

Soru kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Soru Kelimesinin Eş Anlamlısı Soru kelimesinin bilinen ve en sık kullanılan eş anlamlısı 'sual' kelimesidir. Sual kelimesi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Soru kelimesi kullanılarak kurulacak bir cümlede, sual kelimesi de rahatlıkla kullanılabilir. Zıt anlamlısı bulunmamaktadır.

Soru kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bu bakımdan soru kelimesinin ilk zıt anlamlısı olan kelime; cevap olup ikinci zıt anlamlısı yani karşıt anlam içeren sözcük yanıt kelimesidir.

Soru kelimesinin eş seslisi nedir?

Soru kelimesinin de anlamı vardır. Soru eş anlamlısı sual kelimesidir. Soru kelimesi ile kurulacak bir cümle de soru kelimesinin yerine sual kelimesi de kullanılabilir.

Yokuş kelimesinin zıt anlamlısı var mı?

Yokuş sözcüğünün zıt anlamlısı olan kelime ise "iniş" sözcüğüdür. İşte yokuş ve iniş kelimeleri birbirinin tam zıddı kelimelerdir. Yokuşun zıddı olan sözcüğü öğrenmeden önce yokuş sözcüğünün ne manaya geldiğini bilmek fikir yürütmek açısında daha faydalı olmaktadır.

Fikirin eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap Eş anlamlı kelime demek; yazılışları farklı ancak anlamları aynı olan kelimelere denir. Denk kelimeler de denilir. Mutluluk-saadet,kafiye-uyak,al-kırmızı gibi kelimeler eş anlamlı kelimelere örnek gösterilebilir. Fikir kelimesinin eş anlamlısı DÜŞÜNCE veya İDE kelimeleridir.

Hayat ve Yaşam eş anlamlı mıdır?

Hayat kelimesi haricinde olan yaşam kelimesinin anlamlıları ömür ve durmuş kelimeleridir. Bu kelimeler eş anlamlı kelimeler olsa da günlük yaşamda kullanılan kelimeler hayat ve yaşam kelimeleridir. Yaşam kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde anlamı belirtilmiştir.