Savcılığa dilekçe nereye verilir?

İçindekiler:

  1. Savcılığa dilekçe nereye verilir?
  2. Bimer e kimin şikayet ettiğini nasıl öğrenebilirim?
  3. Bimer'e şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?
  4. Hakkımda şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  5. Cimer e yapılan şikayet geri alınır mı?

Savcılığa dilekçe nereye verilir?

Savcılığa şikayet dilekçesi bir suçtan mağdur olan kişi, bu yaşadığı haksızlığın karşılığını bulabilmesi için savcılık makamına verdiği dilekçedir. Savcılığa şikayet suçun işlendiği yerdeki adliyede bulunan müracaat savcılığına yapılır.

Bimer e kimin şikayet ettiğini nasıl öğrenebilirim?

Bimer şikayetlerine baktığımızda, ilk olarak yapmanız gereken https://www.bimer.gov.tr/ adresine giderek herhangi bir şikayetinizi direkt resmi site üzerinden ya da e-devlet aracılığı ile yapabilirsiniz.

Bimer'e şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?

CİMER'e ihbar başvurusu yapılırken başvuru sahibi tarafından kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilmektedir. Gerekli hallerde CİMER yetkililerince de bu bilgiler gizlenebilmektedir. Şikâyet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenememektedir.

Hakkımda şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Hakkınızda şikayetolup olmadığını TC kimlik numaranız ile savcılık ön bürolarında sorgu yaptırarak öğrenebilirsiniz. Hakkınızda açılmış bir soruşturma veya dava varsa kendinizi savunmak için ilgili dosyayı inceleyebilir veya fotokopisini alabilirsiniz.

Cimer e yapılan şikayet geri alınır mı?

Cimer başvuru iptal etmek için iki kolay yol vardır.Bunlardan en kolay olanı ALO 150 cimer iletişim hattını arayıp sizden istenilen başvuru numarası gibi gerekli olan bilgilerinizi vererek başvurunuzun iptal edilmesini talep etmeniz gerekmektedir.Verdiğiniz bilgilerin doğrulanması ile başvurunuzun silinmesi işlemi ...