Istanbuldan Darıca Hayvanat Bahçesine Nasıl Gidilir?

İçindekiler:

  1. Istanbuldan Darıca Hayvanat Bahçesine Nasıl Gidilir?
  2. Darıca Hayvanat Bahçesi'ne hangi Otobüs gider?
  3. Darıca Hayvanat Bahçesi hangi saatlerde açık?
  4. Darıca Hayvanat Bahçesi kime ait?
  5. Darıca Hayvanat Bahçesi bilet nereden alınır?
  6. Darıca Hayvanat Bahçesinde hangi hayvanlar var?
  7. Darıca Hayvanat Bahçesi neler var?
  8. Darıca Hayvanat Bahçesi hafta sonu açık mı?
  9. Darıca Hayvanat Bahçesi kapatıldı mı?
  10. Darıca Hayvanat Bahçesi ziyarete açık mı?
  11. Darıca Hayvanat Bahçesinde kaç tür hayvan vardır?
  12. Darıca Hayvanat Bahçesinde neler yapılır?

Istanbuldan Darıca Hayvanat Bahçesine Nasıl Gidilir?

500T numaralı İETT otobüslerini kullanarak, Şifa Mahallesi Durağında indikten sonra Darıca otobüsleri ile; Gebze – Harem minibüslerini kullanarak, Şifa Mahallesi Durağında indikten sonra Darıca otobüsleri ile parka ulaşım sağlayabilirsiniz.

Darıca Hayvanat Bahçesi'ne hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Darıca Hayvanat Bahçesi yakınından geçiyor: 501, 503, 510.

Darıca Hayvanat Bahçesi hangi saatlerde açık?

Ziyaret Saatleri ve Otopark Ücreti Darıca Hayvanat Bahçesi Bayram tatilleri dahil yılın 365 günü 08:30 / 18:00 saatleri arasında açık olup faaliyet göstermektedir. 15 TL karşılığında gün boyunca kullanabileceğiniz otoparkı mevcuttur.

Darıca Hayvanat Bahçesi kime ait?

Cemiyet hayatının en bilindik isimlerinden biri olan Süreyya Yalçın'ın babası ve Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın dayısı Faruk Yalçın, 1990 yılında Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'ni kurmuş ve kendisi için büyük bir hobi olan buraya adeta hayatını adayarak dünya markası haline getirmişti.

Darıca Hayvanat Bahçesi bilet nereden alınır?

Biletlerinizi girişteki gişelerden yada biletix üzerinden indirimli şekilde satın alabilirsiniz. Darıca Hayvanat Bahçesi yetişkinler için tam bilet ücreti 70 TL'dir. Öğrenci için ise 60 TL'dir.

Darıca Hayvanat Bahçesinde hangi hayvanlar var?

Darıca Hayvanat Bahçesi'ndeki Hayvanlar Hayvanat bahçesi demek, filler, zürafalar, çeşit çeşit maymunlar, ayılar, köpek balıkları, piranalar, flamingolar, aslanlar, timsahlar, devekuşları, Güney Amerika kuşları ve kaplanlar görmek demektir.

Darıca Hayvanat Bahçesi neler var?

Parkta bulunan canlılar! oldukça farklı bir gezi rotası olabilir. Penguen, kızıl panda, 100 yaşına merdiven dayamış sevimli kaplumbağa, maymun ailesi, kuşlar, yırtıcılar, kaplanlar, jaguar, timsahlar, yılanlar, kangurular, balıklar, atlar ve zebralar da görebileceğiniz hayvan türlerinden sadece bazıları.

Darıca Hayvanat Bahçesi hafta sonu açık mı?

Ziyaret saatleri: Haftanın her günü 10.00- 19.00 arasında giriş yapılabilmektedir. ... Hayvanat Bahçesi her gün ziyarete açıktır.

Darıca Hayvanat Bahçesi kapatıldı mı?

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı koronavirüs tedbirleri gereği geçici olarak ziyarete kapatıldı. Yapılan açıklamaya göre 5 Aralık'ta kapanan hayvanat bahçesi ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak kapalı kalacak.

Darıca Hayvanat Bahçesi ziyarete açık mı?

Ziyaret saatleri: Haftanın her günü 10.00- 19.00 arasında giriş yapılabilmektedir. Son giriş saatini takiben hava kararana kadar da gezilebilir. Hayvanat Bahçesi her gün ziyarete açıktır. Ancak özel günlerde ve hava şartlarının ağır olduğu günlerde bilgi almak için iletişim kurmakta fayda var.

Darıca Hayvanat Bahçesinde kaç tür hayvan vardır?

Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 286 türde havyanı içerisinde barındırıyor. Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olan Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 286 türde hayvan ve 425 türde 8 bin bitkiye ev sahipliği yapıyor.

Darıca Hayvanat Bahçesinde neler yapılır?

İçinde müzeler, hediyelik eşya dükkanı, kafeteryalar, çocuk parkı ve japon bahçesi de bulunan kuş cenneti mutlaka görülmeye değer. Canlıları izleyip, onları fotoğraflarken her bir bölümün önünde bulunan panolardan canlılar hakkında detaylı bilgi de alabiliyorsunuz.