Kıble Dağı Camii neden yapıldı?

İçindekiler:

  1. Kıble Dağı Camii neden yapıldı?
  2. Kıble dağı cami kaç km?
  3. Kible Dagi kac Rakim?
  4. Dua Dağı Nerede?
  5. Handüzü Yaylası Nerede?
  6. Kıble Dağı yolu nasıl?
  7. Dağ 2 Çardaklı köyü nerede?
  8. Dağ 2 filmi çekimleri nerede yapıldı?
  9. Handüzü Yaylası Nasıl Gidilir?
  10. Çağrankaya Yaylası Nerede?
  11. Dağ 2 filmi ne zaman çevrildi?
  12. Handüzü yaylası nerededir?
  13. Rize handüzü Yaylası kaç km?
  14. Petran Yaylası Nerede?
  15. Ayderden huser yaylasına nasıl gidilir?
  16. Handüzü Yaylası kaç km?

Kıble Dağı Camii neden yapıldı?

Tarihi bir geçmişi de olan Cami, ilk olarak 1800'lü yıllarda Meşula Mehmet Efendi ve Kuş Ahmed Efendi tarafından inşa ettirildi. 1960 yılında bu ahşap camide yangın çıkması nedeniyle Yusuf Yılmaz Hocaefendi tarafından yapı yeniden taştan yapıldı. Yapı uzun yıllar bir dua ve ibadet merkezi olarak kullanıldı.

Kıble dağı cami kaç km?

kıble dağı camii Rize arası mesafe : 88 kilometre. kıble dağı camii Rize arası süre : 1 saat 46 dakika. Aşağıdaki bölümlerden kıble dağı camii Rize arası yol haritasına ulaşabilir, kıble dağı camii noktasından Rize ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Kible Dagi kac Rakim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesindeki bin 130 rakımlı Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Kıble Dağı Camisi'nin yapımı tamamlandı.

Dua Dağı Nerede?

Rize'nin Güneysu ilçesindeki 1130 rakımlı "Dua Tepesi" olarak isimlendirilmeye başlanan Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Kıbledağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camii'nin yapımı 2 yılda tamamlandı.

Handüzü Yaylası Nerede?

Rize'nin Güneysu ilçesinin yaklaşık 45 dakika ulaşılabilen Handüzü yaylası bu özelliği ile dikkat çekiyor. Karadeniz Bölgesinin 45 dakikada rakıma çıkılabilen tek yaylası özelliği bulunan Handüzü Yaylası yeşil doğası ile doğa severlerin ve turistlerin ilgisini çekiyor.

Kıble Dağı yolu nasıl?

Kıble Dağı Cami'ne Nasıl Gidilir? Rize Merkezde Bulunan Kıble Dağı Köyü Dolmuşlarına binebilir, Kısa bir mesafe yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kendi Aracınızla gidecekseniz, Rize'den Güneysu ilçesine geldikten sonra merkezden ayrılan yolu takip edin sağa sola sapmadan tırmanmaya başlayacaksınız.

Dağ 2 Çardaklı köyü nerede?

Dağ 2 filminde senaryo gereği DEAŞ'lı teröristlerin saldırısına uğrayan köy Irak'ta başkent Bağdat'ın kuzeyinde Selahattin ilinin Tuzhurmatu İlçesi'ne bağlı Türkmen Çardaklı Köyü.

Dağ 2 filmi çekimleri nerede yapıldı?

Dağ-2 filminin çekimleri için Karapınar' da bulunan Yönetmen Murat Serezli, oyunculardan Murat Arkın ve arkadaşları Gençlik Merkezimizde.

Handüzü Yaylası Nasıl Gidilir?

Handüzü Yaylası Yol Tarifi Rize-Artiven havaalanı veya Trabzon havaalanına iniş yaptıktan sonra Rize merkeze gelip, oradan Güneysu ve Başköy güzergahından doğrudan yaylaya ulaşabilirsiniz. Yolları betondur ve güvenlidir. Ayrıca Kıbledağı yönünden de yaylaya ulaşım bulunmaktadır.

Çağrankaya Yaylası Nerede?

Rize'nin İkizdere İlçesi'nin 25 kilometre doğusunda bulunan yaylaya İkizdere, Çayeli, Güneysu ve Çamlıhemşin güzergahlarından gelen yolların birleştiği ana yoldan ulaşabilirsiniz.

Dağ 2 filmi ne zaman çevrildi?

Dağ II, yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Çağlar'ın yaptığı 2016 yapımı aksiyon, savaş ve dram filmidir. 2012'de vizyona giren Dağ filminin devamıdır. tarihinde gösterime girmiştir.

Handüzü yaylası nerededir?

Rize'nin Güneysu ilçesinin yaklaşık 45 dakika ulaşılabilen Handüzü yaylası bu özelliği ile dikkat çekiyor. Karadeniz Bölgesinin 45 dakikada rakıma çıkılabilen tek yaylası özelliği bulunan Handüzü Yaylası yeşil doğası ile doğa severlerin ve turistlerin ilgisini çekiyor.

Rize handüzü Yaylası kaç km?

Handüzü Yaylası - Rize Güneysu ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta olan yayla, 1790 metre yüksekliktedir.

Petran Yaylası Nerede?

İkizdere İlçesi'nde 1352 metre yükseklikte bulunan yayla, işlek yayla yollarına çok yakın bir konumdadır. İkizdere Anzer Yaylası yolu üzerindeki 'Kamanın Dibi' mevkiinden ayrılarak ulaşılan Meşeköy/Petran Yaylası, muhteşem doğası, zengin endemik bitki türleri ve temiz havasıyla doğa severlerin ilgisini çekmektedir.

Ayderden huser yaylasına nasıl gidilir?

Öncelikle Ayder yaylasına ulaşmak gerekiyor. Buradan dilerseniz araçla dilerseniz 3 km yürüyüşle Huser Yaylası'na ulaşabilirsiniz. Ayder yaylasının üst kısmında sola dönen yoldan devam edin. Bu virajlı ve stabilize yolu takip ederek 8 kilometre kadar gittikten sonra Avusor yaylasına ulaşacaksınız.

Handüzü Yaylası kaç km?

Handüzü Yaylası : Güneysu İlçe merkezine 16 km uzaklıkta olan yayla 1790 m yüksekliktedir. Otantik özelliğini yitirmiş bir yayladır.