PNÖ nedir?

İçindekiler:

  1. PNÖ nedir?
  2. Pnömatik nedir kısaca tanımı?
  3. Akciğer infiltrasyonu ne demek?
  4. Pnömatik ayırıcılar nedir?
  5. Pnömatik güç nedir?

PNÖ nedir?

Pnömoni, ya da yaygın bilinen adıyla zatürre, akciğerdeki hava keseciklerinin iltihaplı bir sıvı ile dolmasıdır. Virüsler, bakteriler ve nadir olarak mantar enfeksiyonlarının akciğerlere ulaşmasıyla oluşan zatürre oldukça bulaşıcıdır. Zatürre ülkemizde 0-4 yaş arası çocuklarda ilk sıradaki ölüm nedenlerinden biridir.

Pnömatik nedir kısaca tanımı?

Pnömatik, gaz basıncını mekanik harekete çevirme amaçlı eğitim ve uygulamaları içeren endüstriyel bir bilim dalıdır. Pratik olarak vakum ve pozitif hava basıncı ile çalışan sistemler ve kullanılan devre elemanları pnömatiğin kapsamı içerisinde değerlendirilir.

Akciğer infiltrasyonu ne demek?

Doku veya organda bulunmaması gereken hücre, ödem sıvısının taşması. Buna ek olarak herhangi bir materyalin birikmesi, yayılması veya normalden fazla bulunması. Bu gibi sızmalar infiltrasyon olarak tanımlanır.

Pnömatik ayırıcılar nedir?

“Süper Sıvı Ayırıcısı”, pnömatik buhar gidericilerin, bir filtre elemanı bulundurmayan yeni bir konseptidir. “Eleman İçermeyen Pnömatik Su Ayırıcısı”, basıncı hava üniteden geçerken fazladan bir dönme eylemi oluşturan eşsiz tasarımlı dairesel çoklu nozullar içeren özel bir santrifüj tekniği kullanmaktadır.

Pnömatik güç nedir?

Pnömatik, sıkıştırılmış hava gücü ile çalışan iş elemanlarının (silindirler ve motorlar) ve kumanda elemanlarının (valfler) çalıştırılmalarında gerekli olan endüstriyel uygulamaları kapsar. Terimin yunanca kökeni “pneuma” olup, anlamı nefes almaktır.