Devlet'ten öğrenci belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Devlet'ten öğrenci belgesi nasıl alınır?
  2. Öğrenim durumu belgesi nasıl alınır?
  3. E okuldan öğrenci belgesi alınabiliyor mu?
  4. Lise mezunları öğrenci belgesi alabilir mi?
  5. E Devlet Lise öğrenci belgesi nasıl alınır?

Devlet'ten öğrenci belgesi nasıl alınır?

E-Devlet sistemine www.turkiye.gov.tr adresinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptığınızda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın verdiği hizmetlere https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama adresinden ulaşarak "Öğrenci Belgesi Sorgulama" işlemini seçerek belgenizi oluşturabiliyorsunuz.

Öğrenim durumu belgesi nasıl alınır?

E-devlet üzerinden öğrenim belgesi kolaylıkla alınabilmektedir. Öğrenim Belgesi almak isteyen kişiler T.C. numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme girerek buradan hızlı bir şekilde öğrenim belgesi alabilirler. Üniversite öğrencileri öğrenim belgelerini, öğrenci işlerinden de kolaylıkla alabilmektedir.

E okuldan öğrenci belgesi alınabiliyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrenci olarak kaydı bulunan kişilere öğrenci belgelerini bakanlığın e-okul sistemi sayesinde kolay bir şekilde verilebilir.

Lise mezunları öğrenci belgesi alabilir mi?

Bu belge, üniversitede öğrenim gördüğünü gösteren bir belgedir. Bu yüzden bu belgeyi sadece herhangi bir üniversitede eğitimine devam edenler ya da mezun olduğu halde henüz diploma almamış olan öğrenciler alabilir.

E Devlet Lise öğrenci belgesi nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanlığına tıklanır. "Öğrencilik Belgesi Sorgulama" tıklanır. 1. "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." Onay kutusu seçilerek, "Sorgula" butonuna tıklanır. Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan "Barkodlu Belge" seçeneği tıklanır.